szp4n3r Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Witam, posiadam megane I z silnikiem 1.4 bez lpg. Mam problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa, mianowicie pokazuje on 0 i świeci się rezerwa. Wymieniłem całą pompkę paliwa (wraz z pływakiem), podłączyłem i nie działa. Gdy ją wyjąłem i podnosiłem pływak - wskazówka zmieniała swoje położenie. Próbowałem obracać pompką ponieważ myślałem, że pływak może wieszać się o bak, niestety nic nie pomogło. Patrzyłem czy pływak unosi się na wodzie (nie miałem "wolnej" 95 żeby sprawdzić) no i niestety unosi się. Co może być przyczyną ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal3082 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli można dołączę się do pytania. U mnie natomiast pomimo pełnego baku pokazuje na wskaźniku połowę. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szp4n3r Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Może wyjmij całą pompkę paliwa i zobacz czy ze stykami wszystko ok. Uważaj przy odkręcaniu przewodów paliwowych bo ja to urwałem końcówki niestety. A co do mojego problemu, może ktoś coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi