Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wysokie obroty przy wyspszęglaniu 2.0 8v

Cornell4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój problem to jak zwykle w tym aucie temat rzeka - obroty..

Tu mam dość dziwny przypadek ponieważ przy zimnym silniku nie ma problemu z autem, trochę nie równo pracuje przez kilka sekund ale obroty zachowują się podczas jazdy okej. Problem zaczyna się gdy auto się nagrzeje. Przy wysprzęgleniu spadają albo do 750 i zaraz wzrastają do 1100-1200, albo od razu na tym pozostają i falują o 100rpm dopóki nie zatrzymam auta. Wtedy spadają powolnymi falami do 500 po czym ustawiają się poprawnie na 750. Auto przy każdej zmianie biegu podbija obroty do góry i wolno opadają co się objawia po prostu wyciem silnika. Wymienione już chyba wszystko co mogło być z tym związane,uszczelka przepustnicy, krokowiec, wężyki, filtry, czujnik prędkości ponieważ padł. Mam wrażenie, że auto straciło też na mocy. Świece nowe, kable.

Wiem że były też takie problemy na tym forum ale rozwiązań brak, a forumowicze wmawiali sobie że tak ma być...

Jazda tym autem stała się czymś co przyprawia mnie o ból głowy.

Dzięki za jakieś sugestie :( !!

Po odłączeniu "nowego" czujnika prędkości obroty powoli opadają przy luźnej jeździe do normy, po odłączeniu czujnika przepustnicy na działającym silniku obroty z falowania się normują i pracuje na postoju silnik równo...Czy to dwa osobne problemy czy może gdzieś leży problem w elektronice? HELP

Dziś nagrałem filmik z pracy silnika na postoju, na pewno ma to jakiś związek z podbijaniem obrotów . To wszystko występuje tylko na w pełni nagrzanym silniku...

LINK DO YOUTUBE

Edytowane przez Prezes