Ciempas Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Witam mam pytanie odnośnie licznika , czytam posty i szczeże powiedziawszy zrobiłem wszystko to co pisali onni użytkownicy i licznik jak spadł na 0 to ani rusz . Zmieniłem czujnik w skrzyni , kostke rozebrałem podłączyłem kable bezpośrednio do siebie , licznik działa bo zmieniałem od innej meganki , wszystko działa oprucz licznika prędkości . Każda lampka działa tylko wskazówka od prędkości ani drgnie i nie odlicza kilometrów . Prosze o pomoc Doczytałem również że w tej wtyczce powinno być 7 kabli a ja mam tylko 6 nie widze tam szarego kabla o którym namietnie piszecie że to od prędkości ? Edytowane 25 Marca 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Nie wiem jak w Scenic ale w Megane I PHII prędkościomierz był sterowany sygnałem ABS. Odpowiadał za to szary kabelek. Może masz to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Scenic produkowany dopiero w 1999 bierze sygnał z ABS. Zrób tak: wyjmij czujnik ze skrzyni. Podłącz pod kostkę. Weź wkrętarkę i kawałek przewodu gumowego (gruby). Za pomocą wkrętarki napędzaj czujnik. Jeżeli licznik naliczy metry to znaczy, że napęd czujnika w skrzyni jest uszkodzony. Miałem taki przypadek w Fiat Brava. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciempas Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 No to mnie nie pocieszyliście . Jak napęd w skrzyni to sie załamie ale faktycznie sprawdze ten czujnik wkętarka dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Wiem, że Tobie nie pomogę ale znalazłem manual do naprawy licznika, który bierze sygnał z pompy ABS-u. Zainteresowanych zapraszam na priv. Chyba, że wrzucę kiedyś na stronkę do manuali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciempas Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Panowie sprawdzałem wkrętarką czy licznik działa i ani drgnął, więc wina jest w elektryce, nie pozostaje mi nic innego jak oddać do elektryka. Dzięki za pomoc, sam nawet na to bym nie wpadł, żeby tak to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A co z impulsatorem? Może najpierw zobacz jakiś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciempas Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Impulsator nowy kupilem to niemożliwe ze to on. a nie mam od kogo sie pozyczyc. Ale raczej to nie wina impulsatora. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 29 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi