czarnybyk Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Witam. Jestem nowo zalogowanym uzytkownikiem. Mam problem z meganka1.6 benzyna+LPG jakis czas temu zauwazyłem ze mam olej w zbiorniku wyrownawczym, pojechałem do mechanika i powiedział ze na 99% uszczelka pod głowica. Wymienił mi uszczelke pod głowica wraz z planowaniem głowicy. Po przejechaniu 500km problem ten sam gesty olej w zbiorniku wyrownawczym i ubyło płynu z max do min. Z bagnetu nic nie ubywa a olej wyglada na czysty nie ma tzw "mleka" jaka moze byc inna przyczyna?? prosze o odp Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 26 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Pewnie nie wymienił oringów na pływajacych tulejach i olej wchodzi do układu chłodzenia... Inna możliwość to źle założona uszczelka pod głowicą. Nie mniej do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi