haker667 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Mam problem z odtwarzaczem plyt CD w radiu.Mianowice, wkladam płyte i nic sie nie dzieje , niewiem co dalej.Niewiem tez jak wyjąć tą płyte! Prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 to pytanie typu : mam samochod, przekrecam kluczyk ale nie jedzie. Napisz jakie radio, co to znaczy nic sie nie dzieje. Przyczyn na szybko wymysle z 5 a miedzy innymi to: - optyka - silnik - scalak do optyki - strzelone sciezki w radiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker667 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Radio jest takie jak na załączniku. Chodzi oto ze niewiem jak uruchomić płytę Oraz jak ją wyjąć z radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiael Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ja mam zaś inny problem. Odtwarzacz CD mi "stuka"... niekiedy wyskakuje komunikat Error CD i wywala płytę. Jak już załapie wszystko jest ok i odtwarza. ale jak włączam zapłon i mam włożoną płytę to znów stuka sobie. Moje radyjko to Carminat 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 haker667, obstawiam optyke. Mozliwe ze odtwarzacz w ogole nie widzi plyty przez co jej nie odtwarza i nie chce wypluc. Zostaje raczej serwis audio, bo przez forum ciezko jest zdiagnozowac problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 eject wyjmujesz, Płyta powinna sama "wystartować" ale pewnie musisz chwilę poczekać żeby bufor się załadował. U mnie trwa to ok. minuty. Jeżeli płyta w ogóle nie wychodzi to trzeba wyjąć radio i dać do jakiegoś zakładu, żeby to naprawili. Z Twoich powyższych postów wynika, że nie bardzo kumasz co i jak, dlatego proponuję oddanie w "dobre ręce" może naprawią, ale na 100% powiedzą co jest uwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker667 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 po włożeniu płyty wyświetla sie napis "load cd" i nic wiecej. Nawt po wcisnieciu "eject" płyta nie chce wskoczyć . Możliwe ze jest to wina radia. Dzieki za pomoc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccol Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 u mnie nie chciała wyjść płyta padł silnik od wydawania,a jeśli chodzi o odczyt to może za szybko nagrana płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper0793 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam! Jestem tu nowy i mam pytanie zwiazane wlasnie z odtwarzaczem CD w radiu. Mam radyjko Carminat 5000 i nie wiem co sie dzieje, ale nie chce mi odtwarzac plytek CD. Po wlozeniu plyty wyskakuje okienko ze zostala wlozona jakas plyta, ale myslalem ze ona powinna sama "wystartowac". A tymczasem nic sie nie dzieje. Radio (jakas stacja fm) dalej gra a okienko informujace o wlozeniu plyty po chwili znika. Ale czytnik czyta skoro wyskakuje ze "widzi" ta plyte i tak samo jest przy wyjmowaniu plyty. Rowniez ja widzi i nie ma problemu z wyjeciem jej. Czyli nie sa to podobne przyczyny jak ww. Moze ktos wie co z tym zrobic? Albo moze to jest banalnie proste tylko ze ja jeszcze do tego nie doszedlem? :) Prosze o jakies podpowiedzi jezeli ktos bedzie cos wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi