slabmurphy Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Witam mam pytanie moze mnie ktoś naprowadzi na słuszną drogę otóz nie wiem czy moge to nazwać komputerem czy kalkulatorkiem (chodiz mi o wskażnik kilometrów itp na zegarach ) jak mam rozumiec wskazania jedno to napewno co wiem to przebieg od początku pracy samochodu z salonu to ok , nastepnie to chyba przjechane kilometry od zresetowania zegraow ale reszta , to nie mam pojecia co oznacza czy to chwilowe spalanie czy jak . Dziwne mi by sie wydalo ze komputer pokazuje 14- 15 l spalonej benzyny . Czy moze jest to tylko chwilowe albo na jakims odcinku ale chyba nie bo nawet jak jade 70km/h to mi pokazuje np 14,3 a mam wrzucony 5 bieg. I tak mi sie nawet ydaje ze jakso duzo spala ale silnk chodiz poprawnie swiece sa nowe ,chyba ze cos mogła sie pozmieniac po zdjeciu cewek ze swiec cos sie pozmienialo i trzeba zresetowac . Prosze o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 to jest chwilowe spalanie i takie wyniki beda nic nie trzeba restartowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 witam mozecie mi powiedziec jakie jest spalanie bo nie wiem co wybrac 4 bieg i czyliok 3 tys obrotów predkośc 80km/h czy moze 5 bieg i coś w granicy 2.2 tys oczywiscie po prostej drodze silnik 1.6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 jak jedziesz ze stałą prędkością bez przyspieszania to 5. bieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 a nie jest tak ze silniki 16V pala mniej na wyższych obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 W 16v w granicach 2000 - 3000 obr nie zauwazysz roznicy w spalaniu. Przy 2000 moze być minimalnie wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 ale wnioskujesz to z komputera pokladowego czy jak ja jade ok 3 tys i zminiam bieg i spokojna jazda a pali mi strasznie duzo :/ wiec chyba lepiej miec wyzsze obroty juz sam nie wiem bo jest duzo opinii na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Nie mam komputera. Wnioskuje po 1,5 roku używania 1.4 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi