k.com Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 witam wszystkich. chcemy (musimy) z mezem zmienic samochod. dotychczas mielismy fiata Brave z 99 roku. chcielismy jeszcze pojezdzic nim ok. rok, lecz... brava nie przezyla malej kolizji jest dosc zbity i stwierzilismy, ze nie oplaca nam sie go klepac (tym bardziej, ze w najblizszym czasie tak i tak zmienilibysmy go na cos nowszego). na oku mamy megane grandtour pojawil sie jednak jeden problem. patrzac na klape jest zauwazalna roznica pomiedzy odlegloscia klapy od swiatel. w lewej strony jest ok2 mm wieksza szpara i tylni re flektor jest tez minimalnie glebiej osadzony (na pierwszy rzut oka jest to niezauwazalne, ale jak sie dokladnie przypatrzec to widac roznice). wlasciciel salonu gwarantuje, ze samochod jest bezwypadkowy i zgadza sie na zapisanie tej klauzuli w umowie. ja jednak mam obawy. poszlismy wiec do ADAC (mieszkamy w niemczech). spawdzenie samochodu kosztuje od 300-600euro. to naszym zdaniem za duzo. rzeczoznawca w ADAC powiedzial, ze w zaleznosci od marki samochodu zdarzaja sie juz fabryczne niedoskonalosci. powiedzial tez, je jesli wlasciciel salonu gwarantuje bezwypadkowosc, to nie mamy miec obaw. czy wasze meganki maja tez takie roznice w klapie?? czy moze to byc blad fabryczny?? samochod baardzo zadbany, przebieg 38 tys km. kupe bajerow, nawet nie chce mi sie ich wszystkich wymieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Różnica w odległościach klapy od lamp może wynikać z niewłaściwego wyregulowania klapy. Być może to tylko o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Fajne autko - nie ma sie co przejmowac jakims drobnymi niedoskonalosciami - wazne, zeby nie bylo po dzwonie i podloga byla cala. Drobne kolizje przeciez sie zdarzaja np. ktos nam delikatnie w D wjedzie w korku itp. Z tego co wiem w Niemczech kupujac uzywca dostajesz pol roku gwarancji - raczej nie moga sobie pozwolic na jakies przekrety. Po za tym obowiazkowo sprawdzic auto w Reno i nie bedziesz miec zadnych watpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.com Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 dzieki. dzis bylismy w salonie renault. porownywalismy nowe meganki z ta. wszystkie nawet te nowe maja roznice w odleglosci tylnej klapy od swiatel. chyba jednak kupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi