kilpio Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Mam scenica 1.6 16v z 2000 roku. Miałem TRW kupiłem używaną SMI. Wyczytałem że bez problemu przekładka a tu zonk. Po wsunięciu magla, przewód hydrauliczny mocowany do rury maglownicy ten krótszy, zapiera się o plecionkę wydechu i nie pozwala na ułożenie maglownicy w obejmach ani na połączenie z krzyżakiem. Wg mnie nie da się tego ominąć bez gięcia przewodu? W załączeniu zdjęcie opierającego się przewodu, zdjęcie 2 oraz spowodowane tym złe ułożenie maglownicy w obejmie, zdjęcie nr 3. Wydaje mi się że przekładka trw na smi akurat w moim modelu raczej nie uda się. Chyba, że coś robię źle ale 4 godziny się z nią motałem i wydaje mi się że wszystkie możliwości wyczerpałem. Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 No ewidentnie nie podejdzie inaczej. Pytanie tylko jak bardzo się zapiera o tą plecionkę. Jeżeli nieznacznie, to można podgrzać tą rurkę i lekko nagiąć zwracając uwagę, by się nie przełamała, ani nie zawęziła. Jak bardzo, to szkoda zachodu. Zwłaszcza, że nawet jakby jakimś cudem udało się założyć, to plecionka oparta o rurkę będzie grzała płyn. Średnio fajna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilpio Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Dokładnie tak. Brakuje co najmniej 1 cm do krzyżaka. Wię trza by było giąć i to zasadniczo więc wniosek : Maglownice w scenicu 1.6 16 v z roku 2000 : z SMI na TRW można zamienić (jesli Smi były w nim montowane w co wątpie) natomiast z TRW na SMI się nie da ( w co już nie wątpie :) ) Dzieki za odpowiedź lukasfenix. Info o zepsuciu. Okazało się że regenerowana maglownica jest OK czyli slimak i zębatki. Pękła oś obrotu slimaka czyli łącząca sworzeń wchodzący do krzyżaka ze slimakiem załaczone zdjęcia nie mam pomysłu jak to wytłumaczyć Chyba temat do zamkniecią ! Przepraszam ale okazało się że mam scenic ph2 czyli po lifcie mój błąd . Edytowane 1 Lipca 2015 przez P_r_z_e_m_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi