888EX888 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 jadąc dzisiaj samochodem za uwarzyłem ze nie przełączył sie on na gaz gdy przyjechałem do domu od razu zajrzałem pod maskę i zauważyłem ze jeden z kabelków od reduktora (zavoli zeta) jest przerwany i teraz pytanie od czego są tam kabelki?? dosztukował bym kawałek kabelka i przylutował ale zastanawiam sie czy tak mogę zrobić bo jeśli tam jest jakiś czujnik rezystancyjny to lutowaniem i zmianą kabelka mogę zmienić jego rezystancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Jest to prawdopodobnie przewód do czujnika temperatury lub elektozaworu, jeżeli wiesz który koniec z którym połączyć to możesz śmiało lutować. Oczywiście po odłączeniu akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Jesli ten przewód wychodzi z czegoś co wygląda jak mosięzna srubka to jest to czujnik temp. Podłączaj go bez odlączania akumulatora. Jeśli zerwał się tak, że nie wystaje ani trochę przewodu to będziesz musiał wymienić czujnik. Koszt raczej znikomy. Zavoli Zeta nie ma elektrozaworu. Jest on dokręcany z filtrem fazy ciekłej (jako dodatkowa część) do króćca wluotu gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 za czujnik zapłaciłem 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi