mmaro77 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Witam! Jestem Szczęśliwym posiadaczem Renault Megane z 97 r od września i mam problem z listwami na dachu samochodu. Niedawno na dachu mijego ślicznego samochodu zauważyłem że jedna z gumowych listew na dachu zaczęła się odklejać tuż przy przedniej szybie. Proszę powiedzcie mi jak naprawić taką usterkę?? Czy można ją przykleić?? Jeżeli tak to czym i jak to zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Cześć, Ja osobiście poradziłem sobie przyklejając ją mocną taśmą dwustronną (tak z 10cm długości przyczepione na początku listwy). Było to rozwiązanie "na szybkiego" bo akurat nie miałem dużo czasu żeby kombinować. Trzyma już ze dwa miesiące a myślałem że szybko się to rozpadnie pod wpływem wiatru. Przy okazji: czy u Ciebie listwa się tylko odkleja czy też może jakoś dziwnie się skróciła? U mnie wygląda to tak jakby listwa była krótsza z centymetr od przodu niż powinna - i to po obu stronach dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 podobno to norma w MI phI że te listwy dziwnie sie kurczą i wyginają - sam widziałem jak w jednym z egzemplarzy porozchodziły się jakoś tak dziwnie i to na całej długości :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 A ja kupowałem nowe w serwisie do scenica, do megi koszt 165zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi