Adam_ek111 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Auto kupiłem prawie 2 lata temu (Megane II sedan 1,6) więc nie długo kończy się gwarancją. W piśmie proszą o przybycie do Autoryzowanego Partnera Reno w celu dokonania przewidzianych przez producenta czynności, mających wpływ na bezpieczeństwo eksploatacji pojazdu. Konieczność przeprogramowania komputera sterującego pracą klimatyzacji z uwagi na możliwość wystąpienia zablokowania sprężarki klimatyzacji, co w efekcie może doprowadzić do unieruchomienia pojazdu... Piszą do mnie z tym po 2 latach od kupienia auta!!! Czy ktoś dostał coś podobnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 A masz fazę 1 czy 2 klimatyzację ręczną czy automatyczną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_ek111 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Mam klimę ręczną, a czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Bo cytuję: Konieczność przeprogramowania komputera sterującego pracą klimatyzacji z uwagi na możliwość wystąpienia zablokowania sprężarki klimatyzacji, co w efekcie może doprowadzić do unieruchomienia pojazdu... Może mieć jakiś związek z rodzajem klimatyzacji w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Taaa nabijanie ludzi w butelkę. Jak chodzi przez prawie 2 lata to nagle z dnia na dzień się zepsuje - pomyślcie logicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Moim skromnym zdaniem bledy w oprogramowaniu moga sie zdarzyc, az sie dziwie, ze dopiero teraz zmieniaja oprogramowanie w komputerach. Chodz ukryte bledy wychodza po paru latach nawet. Moim zdaniem taki blad (pojawiajacy sie np. raz na 10'000h pracy danego urzadzenia) warto usunac i ASO dobrze robi, ze informuje, przypomina i (za darmo?) przeprogramuje komputer. Oby tylko nie zaimplementowali dodatkowych 2ch bledow na kazdy usuniety ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Adam_ek111, nie przejmuj się mnie wzywali ok. rok temu. Ten sam problem, przygotuj się na ok 3h. Operacja przeprogramowania trwa ok. 45 minut, reszta to przygotowanie samochodu (temperatura silnika musi być max 50 stopni C). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_ek111 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Cała ta "przyjemność" będzie darmowa. Umówiłem się już na jutro o 14:00. Poinformowano mnie, że będę musiał tam czekać ok. 1 godz. Martwi mnie jednak to, że skoro za 3 tyg. kończy mi się gwarancja, aby nie spieprzyli czegoś celowo, bo na pewno wiedzą, że nie długo będę bez gwarancji, więc jak coś siądzie z elektryki to na 90% jestem skazany na nich... Tego się obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Masz phII? Zapytaj jakich Meganek ta akcja dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_ek111 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Już nowy program wgrany. Mówili, że był jeszcze jakiś stary w moim Megane, więc podłączyli do kompa. Cała czynność trwała zaledwie 30 min. Mówili, że dopiero 2 tyg. temu dostali info z centrali o możliwości usterki. Ogólnie chyba dobrze, że w ogóle się przyznali i zadzwonili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A zapytałeś których meganek to dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_ek111 Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Tak, ale nie odpowiedział mi konkretnie. Mówił, że nie wszystkich, a ta moja akurat miała jeszcze stary program. Przy mnie odbierał telefon od klienta, którego też na to samo umawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 To napisz jaka masz teraz wersje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Dzwoniłem do ASO - powiedzieli, że nie da się ustalić roku czy serii samochodów objętych tą wadą. Jak ktoś się niepokoi to trzeba zadzwonić i podać swój numer nadwozia - od reki stwierdzą czy wada dotyczy konkretnego samochodu... Mojej Megi z 2004 roku podobno nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 jak ktoś chce to mam liste VIN wszystkich samochodów objętych tą akcją i moge sprawdzić czy się na niej znajduje 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi