phanthomas123 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam, mam problem z moja Megane Coupe 1.9Dti, mianowicie podczas jazdy przechodzi w tryb awaryjny i nie ma mocy, dochodzi do 2-2.2,50 tys obrotów i koniec. Dodam że po zgaszeniu, ponownym odpaleniu i wciśnięciu gazu do oporu jedzie normalnie, lecz zwolnienie gazu powoduje przejście w tryb awaryjny. Silnik zaczął klepć, jak traktor. Oto spis rzeczy które zrobiłem przy samochodzie: - regeneracja głowicy (głowica po regeneracji w firmie BREM Gorzów, dodam ze sprawdziłem luzy zaworowe były one 0.20 i 0.40) - wymiana przepływomierza - wymiana czujnika położenia wału korbowego i temperatury - podmianka pompy wtryskowej, na drugiej pracował jeszcze gorzej. - wymiana przekaźników - wymiana rozrządu - sprawdzenie turbosprężarki - 3 razy była podłączana pod komputer i nic nie pokazywało Po wymianie tego co opisałem wyżej samochód dalej nie jeździ jak powinien. Mechanicy rozkładają ręce, nawet serwis reno nic ciekawego nie powiedział. Co jeszcze może być przyczyną? Czekam na pomysły co mógł bym jeszcze zrobić ponieważ, pomysły mi się wyczerpały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Sprawdź kompresję (łącznie z próbą olejową) i wtryskiwacze, bo o tym nie wspominałeś. Można też na próbę zaślepić EGR i sprawdzić co się będzie działo. Jaki błąd pokazuje komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phanthomas123 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Została sprawdzana przez 3 różne programy, jeden wskazał przepływomierz, a drugi pokazał coś zupełnie innego a mianowicie zacięty pedał tempomatu, był to błąd bf-43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Auto było chociaż raz sprawdzane CLIPem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phanthomas123 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) Tak było, i też nic. Przed chwilą zaślepiłem egr jak mówiłeś i to samo. Edytowane 27 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wygląda tak jakby turbo przeładowywało i chyba tym tropem by trzeba było iść. Wtryski też by było warto sprawdzić, bo może ciśnienie jest OK, ale paliwa za mało. Jakie ciśnienie jest na listwie wtryskowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Sprawdź czujnik temperatury paliwa w pompie. Jeżeli będzie walnięty problem będzie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi