Piotrek_383 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Witam. Moje auto to Renault Trafic 2002 z silnikiem 1.9 dCi 82 KM. Samochód śmiga aż miło, podczas jazdy wszystko jest w porządku. Mój problem polega na tym, że nie zawsze dobrze reaguje na gaz - działa z opóźnieniem i z opóźnieniem też spada z obrotów. Nie zawsze, bo czasem jest wszystko w porządku i dobrze reaguje. Zauważyłem, że jak dobrze reaguje na gaz to odcina go przy 3 tyś obrotów (tylko na postoju), a jak źle reaguje to kręci sporo więcej. CLIP nie pokazuje żadnych błędów, przepływka była ostatnio wymieniana na oryginalną Simensa, bo poprzednia była uszkodzona (pokazywało błąd), po wymianie Trafic ma moc i wszystko jest ok. Denerwuje mnie tylko, że czasem nie reaguje na gaz tak jak powinien. Doradzicie mi, co mogę sprawdzić? Pozdrawiam. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Piotrek_383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Sprawdź potencjometr pedału gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_383 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 UP, zauważyłem że na postoju gdy wcisnę sprzęgło normalnie wchodzi na obroty, puszczę sprzęgło - ma lekkiego muła. Ktoś wie, co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Między reakcją z obciążeniem i bez zawsze jest pewna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_383 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Jeszcze dziwna sprawa którą zobaczyłem, bez sprzęgła na wolnych obrotach reaguje, tak jak mówiłem, gorzej i odcina go przy 3 tyś obrotach :mellow: Wcisnę sprzęgło i już kręci do końca. Jakaś elektroniczna blokada czy coś? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Blokada po wciśnięciu sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_383 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jednak jest odwrotnie niż napisałem, po wciśnięciu sprzęgła odcina go przy 3 tyś, a bez kręci wyżej (ale wolniej wchodzi na obroty). Czyli mam rozumieć że to jakaś elektroniczna blokada? Nie spotkałem się z takim czymś w innych Traficach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jest po wciśnięciu sprzęgła, ale nie pamiętam przy jakich obrotach dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi