Orzelek Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Kupiłem takie urządzonko: http://www.aliexpress.com/item/New-Super-Bluetooth-MINI-ELM327-V2-1-OBD2-OBDII-ELM-327-for-Android-Torque-Car-Code/1442195771.html Wsadziłem do gniazda, zamrugały diody - czerwona, żółta i zielona, czerwona została, reszta zgasła. Telefon (Xiaomi mi4) nie widzi jednak interfejsu, Torque oczywiście również nie. Co robię źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Interfejs jest na pewno sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 A tego nie wiem, dziś go odebrałem. Feedbacki w dużej mierze pozytywne, no ale ten konkretny egzemplarz może być uszkodzony. Sprawdzę na innym aucie i telefonie. Jak rozumiem nie ma żadnych myków, typu "najpierw włącz to, potem tamto...", po włożeniu do gniazda powinien się połączyć z telefonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Najpierw telefon powinien go wykryć, a potem się z nim połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Musisz go wykryć w telefonie i sparować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Hmm no to mój telefon go nie wykrywa :( Nigdy nie miałem takich problemów, do tej pory wszystko wykrywał. Ok spróbuję z innym Dodano: 18 paź 2015 - 10:18 Problem rozwiązany, telefon sparowałem z interfejsem w innej renówce i po przełożeniu go do mojej już był widoczny w aparacie i programie. Teraz muszę tylko poczytać do czego można wykorzystać to urządzonko, bo po przejrzeniu pobieżnie Torque nie zauważyłem niczego ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 bo ogólnie ELM to nic ciekawego. Pieniądze w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Na szczęście wiele nie zapłaciłem, ot 4$ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Wcale nie. Potrafi pokazać wiele podstawowych błędów silnika i podejrzeć parametry pracy. Często pozwoli to uniknąć błądzenia po omacku przy szukaniu drobnych usterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_Mrozu Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Witam. Najpierw po włożeniu w gniazdo OBDII i włączeniu zapłonu "sparuj" interface z telefonem - włącz w telefonie BT, wyszukaj urządzenia - powinno wykryć OBDII, hasło do sparowania "0000" lub "1234" w zależności od modelu/wykonania. Po wykryciu i sparowaniu uruchamiasz Torque - w górnym lewym rogu masz ikonki: GPS (po złapaniu FIXa przestaje mrugać), telefonu, interface (nie powinna mrugać przy połączeniu przez BT z interface) oraz ECU samochodu (przestaje "mrugać" po połączeniu ELM z ECU pojazdu). Po połączeniu z ECU silnika akcelerometr z pierwszego ekranu zmienia się w obrotomierz i po uruchomieniu silnika pokazuje obroty. Jeżeli chodzi o Renault - udało mi się skasować błędy i zgasić kontrolki "CHECK ENGINE" i "SERVICE" w Megane 2 ph 1 1,4 16v 2003. Bezproblemowo działa też z innymi samochodami z OBDII (na pewno nie działa ze Skoda Fabia 1,4 AME - ELM327 nie obsługuje protokołu transmisji KWP1281). Urządzenia z androidem: LG G3, LG L9II, Samsung Galaxy SIV, Samsung Galaxy Tab 4 7.0 LTE. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Będzie łączył się tylko z modułami, które mają pełny CAN. W M II, SC II, L II zwłaszcza przedlift jest dla mnie bezsensownym wydatkiem - zabawką. MaxiEcu wyciska z niego całkiem sporo ale i tak polecam dla niego MPM-COM dla kompleksowej komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi