karki Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Witam! Po drobnej stłuczce Świeci mi się poducha, napinacze wymienione, wizyta u mechanika, kasowanie błędu i nic, wymieniłem zwijak, znowu wizyta u mechanika i nic błąd wyzwalacza czy coś takiego. Jest jakiś sposób by sprawdzić czy napinacze, poduszka i przede wszystkim zwijak są sprawne? Mam jeszcze czas by oddać sprzedawcy zwijak lub go ewentualnie reklamować. Kolega elektronik twierdzi że na kostce (trzy piny - dwa połączone mostkiem) powinno być przejście pomiędzy małą kostką wpinaną do poduszki, a tą w kierownicy. Jeśli tak to wychodzi na to, że zwijak miałem sprawny, a ten co kupiłem nie, bo pokazuje rezystancję. Czy samą poduszkę można też jakoś sprawdzić? Co jeszcze może być nie tak? Moja Megi to Classic z 96r 1.6e Edytowane 28 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 A wyzwalacz był resetowany czy tylko nie ugięcie kasujecie błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karki Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Wiem tylko że podpinał się z komputerem do kostki pod kierownicą, więc pojęcie mam raczej mgliste ;-) Gdzie się ten wyzwalacz znajduje i czy kasuje się go również przez tą kostkę czy jest inne gniazdo ? Edytowane 28 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Przed gałką zmiany biegów a przed konsolą masz takie zagłebienie na drobne pirtdoły, irche itp. wyciagni je (wystarczy delikanie podwazyć ktróryś z rogów) i pod tym masz wyzwalacz/sterownik poduszek, musisz go zresetować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi