bronius Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 sprawdź łożysko mcphersona, ono pracuje podczas skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 czy to jest to cudo, w ktorym kuleczki sa wielkosci ziarenek mąki krupczatki? ;-) Ponoc to dosc standardowa dolegliwosc w Megi II. Tylko ze to chrupanie/obcieranie wyglada jakby bylo uzaleznione od predkosci obrotowej koła. Przy wiekszych predkosciach, no pow. 60-80kmh juz nie czuc, bo kolo sie szybko kreci. Nieistotne czy skrecam czy nie, nieistotne czy jade po dziurach czy nie. [ Dodano: 2007-04-16, 14:51 ] Tadaam!! Zrobione. Okazalo sie ze to bzdura. Stabilizator ocieral sie o aluminiowa blache ostaniajaca kolektor wylotowy. Wibracje od tarcia przenosily sie po zawieszeniu na pedały. 10min testów i nawet mnie za to nie skasowali. Radosc z jazdy - bezcenna ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 a mozliwe tez, ze wasze 'dziwne dzwieki' to brak plynu wspomagania - mi zaczelo niedawno wlasnie burczec, musze dolac bo juz jest tam susza... no i lozysko od wiatraka chlodnicy mi poszlo, bardzo nieladnie skrzypi, boje sie o nie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ech... chrupie znowu - tzn zaczelo chrupac po przejechaniu 100metrow... samodzielne ogledziny i ponowne badanie wskazuja jednak na łożysko amorka. Chrupie przy lewym amorku przy jezdzie na wprost i skrecaniu w prawo. W lewo juz nie chrupie, wiec to chyba jest to, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 łożysko amorka = łożysko Macphersona od razu wskazywałem by to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 jeździmy z ojcem Megankami; ojciec przy zakrętach klął na dziwne chrupanie - okazało się łożyska McPhersona; Moje chrupania zmniejszyły się po wymianie tuleji wahacza , końcówek drążków , gumek stabilizatora - ale pozostaje przegub kulisty wahacza (gała ?). Zastanawia mnie jeszcze popękana guma "zderzaka" kolumny McPhersona. Jak skończę badania - dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkladiusz Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 sppu, problem z dziwnym odglosem przy skrecie to łożyska i najlepiej wymień dwa ok 200zł dobrej produkcji a to ze gaśnie to tylko dla tego ze masz zepsuty tzw. silniczek krokowy kosztuje on 180zl i problem masz z głowy.jak masz pytania to pisz meila.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 arkladiusz - wymiana łożysk to i mnie czeka, sworznie kulowe wahacza są w porządku, stabilizatory sprawne. Drążki też, nie ma luzów. Ych a co do mcpersona, to tego pod uwagę nie brałem, i faktem jest, że przy większej prędkości to słyszę, głuche huczenie - innych wskazań nie mam, jak łożysko. Ych, dobra, nie robię już OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi