lopezrob Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Witam Mam Megane 1.6 16V i mam problem z odpaleniem silnika. Raz zapali bez problemu a drugi raz ją kręcę i nic. Myślę, że to może być czujnik położenia wału. Mój kuzyn ma Lagune II 1.8 16V + Lpg I trochę ten czujnik posprawdzał i wyszło mu, że wadliwy czujnik miał tyle samo omów, co nowy, a po wymianie samochód palił od razu. I druga sprawa jest taka, że jak mam zatankowany samochód do pełna to tego nie robi, jak wskazówka zejdzie poniżej połowy to zaczyna się problem od nowa. Dlaczego tak się dzieje i czy jest to wina tego czujnika. Edytowane 4 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 To może być objaw kończącej się pompy paliwa, bo rozumiem, że filtr paliwa wymieniałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopezrob Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Tak filtr paliwa był wymieniany Dzisiaj jeszcze nie dość, że nie chciała zapalić Po przekręceniu kluczyka pstryk albo próbowała okręcić i nić ( nawet mi kilometry zresetowało) Musiałem pchać od razu zapaliła Chyba szczotki w rozruszniku To jeszcze na dodatek mi cewka poszła Mam założony końcowy tłumik Remusa jeden plus to głoś bulgocze jak bym jakimś choperem jechał na tych 3 garach Z drugiej strony nie mam, co narzekać mam ją od 3lat i dopiero 2 cewka a tak to chodziła bez zarzutu Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Po przekręceniu kluczyka pstryk albo próbowała okręcić i nić ( nawet mi kilometry zresetowało) Akumulator sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopezrob Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Witam Jak ją kupiłem to kupiłem i akumulator, więc ma 3 lata. Dodam tylko, że przejechałem 40km zgasiłem samochód, odpalił, po czym przejechałem 0,5 km i nie odpalił. Wracając do domu po 19 km stanąłem w sklepie i odpalił. Wychodzi mi na to jakby się szczotki zawieszały. Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi