owca Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam. Od jakiegos czasu poruszam sie Renault Megane RTE z 97 roku, nie miałem innego wyboru wiec ktos polecił mi to auto. I niby OK ale jest problem. Nie tyle problem co irytacja!!!!!!! Mam w tym aucie radio Philips (standard) na kasety. Mam adaptor ( kasete z kabelkiem) zeby podpiac mp3 playera i co????? radio ma autorewers wiec co 2 lub 3 sekundy zmienia strone!!!!!! i nie moge normalnie sluchac. Czasem jak leci zwykła kaseta to potrafi w srodku tasmy i ulubionej piosenki zmienic na druga strone!!! co z tym dziadostwem zrobic jak sie wk$#$%e to sprzedam cały samochód!!!!!!!!! Dodam ze z adaptorkiem nie miałem problemów w poprzednim aucie. wiec to wina tego radia. Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Skoro na zwykłej kasecie też Ci zmienia stronę w połowie kasety to wymieniłbym pasek w mechanizmie i go przeczyścił. Adaptery nie zawsze działają z wszystkimi radiomagnetofonami. Jak w adapterze nie kręci się druga rolka to mechanizm rozpoznaje to jako koniec taśmy i przełącza na drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owca Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 witam Dzieki za podpowiedz. Moze byc tak jak móisz ale w kwestii tej zmiany na zwykłej kasecie to dokładnie jest tak ze jak gra to luz ale jak przycisne << i >> jednoczesnie zeby zmienic strone to chwile pogra i potem wraca do porzedniej, wiec jesli chce słuchac 2 strony to musze przłożyc kasete fizycznie a nie <<>>. A i co ciekawe to na adapterku jedno storna gra ciszej a druga głosniej... tez dziwnie nie??? nie wiem co z tym zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Radio na stolik w domu i tak jak pisałem wcześniej. Wymień pasek, przeczyść (odkurz) i na koniec wyreguluj głowicę. Niestety może być tak, że jak wyregulujesz pod swój adapter to na kasetach będzie grało ciszej (jeden lub dwa kanały). Jak rozkręcisz to zobaczysz również czy w ogóle będzie współpracowało z tym adapterem (chodzi o zasadę przełączania stron przez mechanizm). A swoją drogą w lecie będę kombinował jak u siebie podpiąć jakieś mp3. Jednak będę próbował uderzyć w wykorzystanie sterowania takiego jak do zmieniarki CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marczeno Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 W moim radiu też denerwowało mnie brak line-ina. Tylko ja nie wybrałem rozwiązania z kasetą w magnetofonie tylko transmiter FM. Takie małe urządzenie-nadajnik (koszt ok. 30-40zł) podłączany do zapalniczki i mp3. Nadaje sygnał na jakiejś tam częstotliwości wystarczy później tylko ją znaleźć w radiu i mp3 gra w głośnikach i buczy:) tu masz takie urządzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Jedyny mankamet transmitera FM to strata jakosci. Bo niestety fale UKF maja bardzo obciete pasmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marczeno Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A koledzy nawet nie wiedza pewno ze to w polsce nie lagalne,-nadawanie na falach UKF bez pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Kolega sie TVN Turbo naiglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marczeno Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Cięzko jest coś takiego wykryć gdyż nadaje to w promieniu 1-2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Najlepiej to jest wywalić kasetę i przylutować kabelki do głowicy, a z drugiej strony kabla zrobić końcówkę chinch i z tym dużo jest możliwości, poza tym najmniej straci się na jakości a te wszystkie adaptery i transmitery są do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi