rower101 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Chodzi mi o te małe plastikowe osłony w przedniej części tylnego nadkola. Na dole jest plastikowy korek, u góry są jakieś dwa nakręcania, z których wystają gwintowane szpilki. Z korkiem nie będzie problemu, bo właśnie jego aktualny brak jest przyczyną mojej ingerencji w tym miejscu, chodzi mi raczej o to, jak odkręcić te dwa górne mocowania. W zasadzie to mógłbym na pałę wcisnąć nowy korek w miejsce starego ułamanego i bez demontażu tej całej osłonki, ale chciałbym się najpierw upewnić, czy pod spodem ten obluzowany kawał plastiku nie powycierał w groźny sposób konserwacji albo lakieru. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez rower101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTC Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Cześć! Bierzesz kombinerki i odkręcasz. To jest taka prosta nakrętka. Prawy gwint. I tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower101 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzięki bardzo, nie spodziewałem się, że to takie proste będzie. :D Nie ma ryzyka, że mi ta szpilka wpadnie do środka po odkręceniu tej zewnętrznej nakrętki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi