KrzyGeek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witajcie. Mam trochę nietypowy problem. Dziś na stacji benzynowej, jak czekałem w kolejce po zgaszeniu silnika spod maski zaczął wydobywać się biały dym. Nic nie było czuć, żadnej spalenizny. Po otwarciu maski cały dym nagle zniknął, nie wiem skąd się wydobywał (Może para wodna?). Kiedyś miałem identyczny problem (Jakieś 3 miesiące temu) ale zbagatelizowałem gdyż była mgła a pamiętam z poprzedniego samochodu że czasem się zbierała i wyglądało jak wydobywająca się para wodna. Po odpaleniu silnika już problemu nie było, kilka razy odpalałem, kilka km przejechałem ale nic się nie dzieje... Wszystkie płyny są w najlepszym porządku, nic nie ubywa. Samochód megane 1.6 16v + sekwencja LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel84 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Na mój gust, skoro czekałeś w kolejce, spod maski wydobywały się spaliny auta które stało przed Tobą;) Moja Kobieta często tak panikuje w chłodniejsze i bardziej zachmurzone dni gdy stoi w korku. Nie raz też sam to zaobserwowałem, że przy lekkim wietrze, stojąc lub jadąc powoli przy dużym natężeniu ruchu spaliny z innych aut sprawiają wrażenie białego dymu wydobywającego się spod maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyGeek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) No cóż, możliwe, zaniepokoiło mnie jednak że sporo było tego dymu/pary. W rezultacie nie doszedłem skąd się wydobywał :( Możliwe że z samochodu przede mną, (był cały czas odpalony) ale trochę dziwne że dopiero zaczęło dymić jak zgasiłem silnik. i wydobywał się centralnie z grilla Edytowane 11 Stycznia 2016 przez KrzyGeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jeżeli nie zaobserwujesz tego jeszcze raz, to był pewnie dym z auta przed Tobą. tym bardziej, jeżeli poziom płynu chłodniczego (który mógłby wyparować z efektem jaki opisałeś) jest w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khlorian Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja też tak miałem, okazało się, że to para. Ale ja wiem, że ja mam problem z wilgocią, nie wiem jak u Ciebie. W pierwszej chwili jak to zobaczyłem, to myślałem, że mi się auto zaczęło palić. Fakt, faktem, padało przez dwa dni, a ja auto mocno przegazowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi