rysiek1231 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ile ten silnik wytrzyma przebiegu? Kto ma duży przebieg niech się nim pochwali. Może ktoś pracuje w serwisie lub słyszał jaki największy przebieg odnotowano z tym silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorrod Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Ja w rok i 5 miesięcy nabiałem ponad 50 tys bez awarii, jedyne co to częste wymiany oleju Edytowane 10 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekMegane Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dobry temat, właśnie poszukuję powoli nowszego Megane (może Clio GrandTour) i ta sprawa trochę spędza mi sen z powiek. Bo gdy okaże się, że 1.2 TCe ma trwałość porównywalną z 1.2 TSI to.... słabo. Problem w tym, że wielu użytkowników nie lubi się chwalić awariami w swoich autach i zataja je, żeby się przypadkiem sąsiad nie dowiedział.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Na rynku niemieckim już się pojawiają przebiegi 140-150.000km, mówimy o silniku 1.2. Dla mnie brak newsów o usterkach to dobre wieści, pomijam przypadki brania oleju. Zatajanie usterek?, w dzisiejszym przepływie informacji to jest raczej niemożliwe. W swoim M3 widzę sporo mankamentów i drażniących rzeczy, to nie jest mój pierwszy samochód, ale o silniku nie dam nic złego powiedzieć ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slon1973 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 175kkm od pazdziernika 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_kojote Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) dwa lata ponad 44 tysi. wymienona pompa oleju i lancuch - prawdopodbnie wada fabryczna. tak zero problemów. niestety w przyszlym roku zapewne zamienie 3drzwiowe nadwozie na cos wiekszego. Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 9 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abix Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 175kkm od pazdziernika 2013 I coś się z nim działo w tym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 63 tyś/km od stycznia 2015. Oleju bierze 1l. na 15.000 Km. Elfa. Na Liqui Moly na 15.000 tyś/km bierze okolo 1, 5 litra. Olej wymieniam co 15 tyś/km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloteck Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Problem w tym, że wielu użytkowników nie lubi się chwalić awariami w swoich autach i zataja je, żeby się przypadkiem sąsiad nie dowiedział.. Nie no bez przesady, ja zawsze mowie wszystko szczerze jak na spowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi