apw911 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Witam, Posiadam Megane II PH2 z 2008 roku. Chciałem uruchomić tempomat zgodnie z tematem dostępnym na forum. Mam ELM327 WiFi. Podłączyłem się do niego przez smartphona z androidem z zainstalowaną aplikacją "Elm327 WiFi Terminal OBD". Niestety podczas wpisywania komend mam błąd "CAN ERROR". Poniżej przesyłam zapisany log: USR: AT ZELM: USR: AT Z ELM: USR: AT SP 6 ELM: OK USR: AT SH 743 ELM: OK USR: 10 86 ELM: CAN ERROR USR: 3B 11 0E 10 ELM: CAN ERROR Spotkał się ktoś z takim problemem? Ok poradziłem sobie. Dla potomnych muszę dodać, że błąd ten mówi nie mniej nie więcej jak to, że zapłon nie jest uruchomiony więc elm nie łączy się z ECU. Edytowane 24 Lutego 2016 przez apw911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 U mnie wygląda to w ten sposób AT Z AT SP 6>OK USR: AT SH 743.OK 10 86 NO DATA 3B 11 0E 10 NO DATA posiadam ELM327 ver 2.1 oprogramowanie Elm327 OBD Terminal Staram się wpisywać szybko, ale ciągle ten sam scenariusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi