moorgan Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Witam Mam problem z radiem blaupunkt z wystającymi gałkami po zmianie softu z wersji 84.15 na 94.14. Soft aktualizowałem clipem z softem 1.52, re-prog 1.38 Po samej aktualizacji radio działało - zacząłem robić konfigurację radia clipem (język polski) po czym przestało działać. Pojawia się komunikat na wyświetlaczu: podłącz diag tool. Dodatkową mam błąd w clipie odnośnie błędnej konfiguracji kalkulatora - próbowałem automatycznej konfiguracji ale nie ma odpowiedniego pliku na płycie z re-progiem 1.38 Pierwotnie miałem zwykłe radio bez bluetootha i z segmentowym wyświetlaczem ale wymieniłem zestaw na ww z wyświetlaczem w wersji A3. Edytowane 12 Marca 2016 przez moorgan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Wymagana auto konfiguracja radia clipem, w twoim przypadku nie zadziała w prosty sposób ponieważ clip chce zrobić pod wyposażenie auta a jest inny sprzęt niż fabryczny Jest to do opanowania, odezwij się do mnie to coś poradzimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Dzięki profesjonalnej pomocy kolegi @cinas_ radio działa - jeszcze raz wielkie dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmxn Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Witam, mam podobny problem jak to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Spróbować jak w opisie automatycznej konfiguracji - jak ok to przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmxn Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Nie bardzo rozumiem, ponownie odpalić reproga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Automatyczna konfiguracja to nie reprog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 (edytowane) Dokładnie, Ale nie zawsze idzie , wtedy więcej roboty ale do zrobienia Edytowane 13 Grudnia 2020 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmxn Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Niestety wywala, że kalkulator zostł przeprogramowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Powtórzę konfiguracja automatyczna - a nie reprog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Wchodzisz w diagnostyke wolną - taki ikonka książki po lewej, tam wybierasz konfiguracja automatyczna (w radiu jest dwuetapowa) i potem klikasz na "pamięć kalkulatora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmxn Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Ale clip radia nie wykrywa to niby jak mam to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Włączyć silnik , podłączyć clipa, zaznaczyc ptaszka wyszukaj nowe moduły lub jakoś tak było i znajdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmxn Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udało mi się połączyć z radiem, ale przy uruchomieniu automatycznej konfiguracji, wywala mi błąd o brakującym pliku na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 48 minut temu, zmxn napisał: wywala mi błąd o brakującym pliku na płycie No właśnie z radiami z TomToma często się to zdarza. Spróbuj dopasować Twój plik MTC do istniejącej konfiguracji albo lepiej (i łatwiej) zrób AK na innym VINie auta z taką samą konfiguracją jak Twoja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi