krzysiu1502 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich specjalistów. Mam pytanie czy przy wymianie pompy wtryskowej trzeba także dojść do rozrządu by, wymienić pompę wtryskową w renault megan 1,9dti wersja przed liftowa. Dziękuje za wszelkie info. Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Pompa jest napędzana paskiem rozrządu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1502 Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 czyli pompy nie wymienie bez mordęgi z rozrządem kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Nie da rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1502 Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dzięki za info kolego a przy okazji po wymianie pompy muszę jechać na ustawienie komputerowe czy nic mi się nie przestawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dTi chyba nie ma z tym problemu tak jak w dT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1502 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Ok dzięki za info cenne dam znać jak mi poszło hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 W DTI nie trzeba ustawiać. Ważne tylko aby kupić dobry pasek bo spotkałem się z 2 różnymi. Ta sama ilość zębów ale znak na pompę przesunięty o 1 ząbek. Radzę przed zdjęciem starego zrobić sobie znak aby być pewnym co do pompy. Ja dorobiłem sobie specjalną blokadę pompy ale tylko do wymiany rozrządu. Przy wymianie pompy blokada nie zda egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1502 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za poradę, przy okazji wymienię pasek rozrządu, czy ktoś wie jakich znaków się trzymać by pasek był dobrze założony. :mellow: Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Znaki są na pasku. Trzeba uważać bo są 2 rodzaje. Trzeba dobrze dobrać. Na kole od pompy masz znak. Policz ile ząbków od koła wałka rozrządu i kupisz odpowiedni. Wał korbowy blokujesz na blokadę po stronie sprzęgła a dla wałka rozrządu jest znak na kole i obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1502 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam internautów. Po wymianie pompy wody, paska rozrządu, świec i kilku detali auto nadal samo nie pali od kluczyka. Zapala jedynie gdy od strony filtru powietrza dostanie plaka. Jestem załamany, mój mechanik podejrzewa że źle ustawił znak na pompie wtryskowej, nie jestem mistrzem w tej dziedzinie, ale brak mi już pomysłów co może być jeszcze przyczyną. Będe wdzięczny za jakąkolwiek celną wskazówkę co jeszcze sprawdzić by odpalał. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Podłączyć do CLIPa i sprawdzić jakie błędy podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 krzysiu1502 miałem coś podobnego. Pasek niby od DTI a była różnica 1 ząbka dla znaku pompy. Na szczęście w innym sklepie gość był bardziej połapany i powiedział, że w tym konkretnym są 2 rodzaje pasków różniących się tylko znakiem dla pompy. Trzeba sprawdzić na CLIP i pokaże jaka jest różnica kąta wtrysku. Będzie wiadomo czy to to. U mnie pokazało błąd dla pompy właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu1502 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 dzięki kolego za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi