mimegane Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Megane I 1.6 8V 280.000km powyżej 3.000 obr/min bardzo buczy silnik. Dźwięk podobny do jazdy bez filtra powietrza. Filtr jest ok, dolot szczelny nie wiem co powoduje ten dźwięk ale jazda w trasie jest męcząca. Poniżej tych obrotów jest cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Buczy czy huczy/wyje? Buczy i przyspiesza czy nie przyspiesza? Dodano: 29 kwi 2016 - 10:11 Na wolnych obrotach wszystko dobrze? /przepraszam, na tel nie moge edytowac postow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimegane Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Osiągi ma fabryczne, nie bierze oleju i wsjo ok, tylko kwestia tego dźwięku. Nie mam obecnie możliwości nagrania gdyż to nie moje auto.Dźwięk o niskiej częstotliwości, podobny do tego kiedy rozbierze się układ dolotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Pozostaje sprawdzenie szczelnosci dolotu. Rure elastyczna powyginaj-zobacz czy nie przerwana; polaczenia. Daj wyzsze obroty i rękę przykladaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi