emswisnia Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam! Mam takie problem z Megane 1.4 16V 00r od pewnego czasu auteczko zaczęło bardzo głośno pracować silnik zaczął dostawać zmienne obroty raz wysokie raz niskie, nawet dochodziło do tego ze potrafi w czasie jazdy gdy zwalnia się autem zgasnąć. Również jest duże spalanie paliwa na 40km potrafi spalić 6 litrów. W aucie została założona nowa sonda lambda oraz świece i niestety nie pomogło. Dziś został przeczyszczony silniczek krokowy oraz cewki i tez nie pomogło jest tak jak opisuje wyżej. Już sam nie wiem, co robić z tym fantem. Może ktoś spotkał się z takim samym problemem i ja i wie jak zaradzić. Z góry wielkie dzięki za info i wszelka pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 a co na kompie wychodzi ? Może któryś z czujników padł? Przepływka lub podciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emswisnia Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Problem juz rozwiazany. Cewki zaplonu byly problemem. Załozone nowe i wszystko smiga jak nalezy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A jakiej marki padły: sagem, beru, denso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Desno (japońskie) są praktycznie bezawaryjne, troche gorzej wypadają niemieckie Beru natomiast, fabryka wypuszczała francuskie Sagemy a te padały jedna za drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emswisnia Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Byly Sagem'a z tego co mi wiadomo. Wiec liche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi