MrTea Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Prezes miałem zostawić scenika i nim jeździć bo mam cisze i spokój.. ale doszedłem do wniosku że minvana kupię jak kiedyś założe rodzine... Właśnie głównie zastanawiam sie nad 1.8T i podaż autek też nawet spora.. Dlatego właśnie myślę tez nad a3 i ew. golf IV... Leon w tym silnikiem jest raczej po za moim zasięgiem.. a octavia nie podoba mi się.. spalanie podobno też jest dobre - niższe niż w zwykłym 1.8 :P Nie miałem okazji się przejechać autem z tym silnikiem ale podejrzewam że jest petarda pod nogą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A co byś powiedział na Fiata Coupe z silnikiem 2.0 20V Turbo. I jeszcze FILMIK 220KM przy 5750obr/min :P 310Nm przy 2500obr/min :P 6 biegów 0-100km/h w 6,5 sekundy :P Chłopaki z forum FC mają program na 250 kucyków i 5,5 sekundy do paczki. Tylko nie mów, że to FIAT, bo to nie jest zwykły FIAT. To młodszy brat Ferrari. To będzie na 100% auto kultowe. Według danych Pininfarina wyszło tylko 55.000 sztuk. Auto tanie w utrzymaniu, inne niż wszystkie no i najważniejsze zapitala. Część osób nie wie, że takie auto istnieje. Kolejna część nie bierze go pod uwagę, bo źle kojarzy im się firma Fiat. Ale Fiat nie jest wcale gorszy od Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 bo to nie jest zwykły FIAT. To młodszy brat Ferrari.Oparty na podzespolach najzwyklejszego ...Tipo... :->bo źle kojarzy im się firma Fiat. Ale Fiat nie jest wcale gorszy od Renault.To fakt ,wcale nie sa zle auta ,a Coupe to juz prawdziwy majstersztyk :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Auto ładne nie jestem pewien czy aż takie tanie w utrzymaniu? :P przecież to aż prowokuje do jazdy na maxa :P MrTea, jakbyś chciał się czegoś dowiedzieć o silniku 1.8T to służę wiedzą użytkownika A może astra II coupe bertone też ładna furka dobrze wyposarzona i silnik 2.0T ->190KM :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Coupe to juz prawdziwy majstersztyk Pod jakim względem? Miałeś do czynienia z tym autem? Jechałeś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Pod jakim względem? Spojrz na nie :P Zawsze mo sie podobalo i podobac bedzie ,a wnetrze poprostu mnie powala. Chodzilo mi tylko i wylacznie o linie nadwozia i projekt wnetrza,czyli typowo wloski -z sercem ,polotem .Ktore niemieckie auto tak wyglada. Ale sadze ze utrzymanie tego auta nie jest tanie... Co do jazdy? Mialem okazje sie kiedys przejechac ,na krotkim ,co prawda dystansie, no i co... dobra dynamika ,sztywne zawieszenie -czyli typowe auto sportowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Kolega ma Fiata Coupe 2.0 16 Turbo... Miałem okazje przejechac sie....Kurcze fajna sprawa :P 196 KM wprawdzie ośka ale ma wiskoze na przednim dyfrze wiec nie jest tak zle. Mowicie Tipo...?? A wiece ze te silniki (16V) jezdziły w legendarnych Deltach Integrale i Evoluzione?? ( Innny znajomy ma integralke-porownywaliśmy ) Po podniesienu maski ma sie wrazenie ze to jakis bolid a nie auto drogowe-tak to wyglada :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 MARCO_J, pisząc Tipo miał na myśli płytę podłogową. Reszta rzeczy pochodzi z Integrale (ale tylko motory 16v). Ja nawet prowadziłem. Auto kosmos, bardzo twardy jak na seryjne zawias, silnik poezja, ale 20V najładniej nuci. Ale co z tego... nie kupiłem, bo żona się uparła na 5-drzwiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Fiata sobie daruje.. Alfe, i Lancie też... :P ... ale fakt faktem że to Coupe ładnie idzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 bo żona się uparła na 5-drzwiowe. :P :P [ Dodano: 2008-04-25, 16:13 ] Fiata sobie daruje.. Alfe, i Lancie też... :PNo to co wymysliles w koncu? :P A nie myslales zeby kupic i zrobic badz kupic juz jakiegos pieknie odresturowanegi youngtimera? Np Mercedesa 123 w coupe? Nie jest drogi a w doskonalym stanie poprostu...wymiata :P Ostatnio jakis ladny young za mna chodzi... A moze takie cos? :P http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5008417 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zaczął za mną chodzić albo jakiś szwab z 1.8T albo jakaś japońska szlifierka :P)) Nie ma też co kupować aut nie popularnych bo później ze sprzedażą będę się bujał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Miałem wymienić w123ce, w124ce ale.. - za 22 tysie nie kupi dobrej sztuki - warunek był 97 w góre - mniejszy od Scenica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ja bym bral Focusa. Nie lubie niemieckich samochodow (a Golfow nie nawidze - mailem). Stary ma do pracy Focusa z 2001 >250 000, na pace zawsze 200-300kg i jedyne co zrobil to lozysko przod (nie liczac rozrzadu, oleju i hamulcow). Siostra ma od kilku tygodni 206 hdi - tez swietne autko (za >20000 wylykasz hdi w dobrym roczniku z fajnymi bajerami). Mi sie nim lepiej jezdzi niz moja Megana. Albo Megane IphII Coupe w dCi? Moim nastepnym samochodem (tak za rok) bedzie Albo Leon, albo C4, albo 207, albo Megane CC. Przede wszystkim cos w dieslu. Ale to inny przedzial cenowy. Btw. Kuzyn ma Modusa z 2005, 40 000km 1.5 dCi za 23000 do sprzedania. Tylko bialego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 pomyśl o clio sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 mówisz... powrót do korzeni? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi