Dajducz Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Witam, posiadam Megane III Coupe z silnikiem 1.9 DCI. Ostatnio podczas wymiany oleju zobaczyłem że okolice intercoolera są zaolejone. Zauważyłem że wąż pomiędzy turbem a intercoolerem luźno siedzi w obsadzie intercoolera. Widzę że ten wąż ma metalowe zakucie? Czy da się to jakoś lepiej zamontować czy konieczna jest wymiana węża? Edytowane 26 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Cześć Węże od inter są tak jakby za lużno spasowane z chłodnicą inter jest to raczej normalna sprawa Jeżeli chodzi o zaolejenie to też widziałem to w kilku autach z 1.9 dCi nawet z małymi przebiegami, pytałem też o to kilku mechaników też potwierdzają może to głupia odpowiedź ale Poprostu "ten typ tak ma". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dajducz Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Strasznie dziwne, wczesniej mialem 1.9 TDI i tam najmniejsze pekniecie weza badz niedopasowanie weza powodowalo mega swist powietrza i lekki spadek mocy. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 26 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Szczelnie to one po prostu są. Tylko ten olej trochę przez nie podcieka i brudzi tą aluminiową belkę od spodu co trzyma wszystkie chłodnice. A innych miejscach masz gdzieś wyciek czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dajducz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Właśnie nigdzie poza tym miejscem nie widać sladów po oleju. Jeszcze jedno pytanie, czy u was przewód który mocowany jest do intercoolera jest obsadzony sztywno? Chodzi mi o to że jak chwycicie za wąż to on po prostu trzyma się tego intercoolera jak powinien, bo u mnie to on trzyma się ale czuć mega luz na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Zapocenie w tym miejscu jest u mnie od nowości (już od przebiegu ok 8tys). Wszyscy mechanicy mówią, że ten typ tak ma. Teraz mam ok 90tyś i cały czas jest tam tak samo. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kujaw50 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Hey i jak udało się poprawić fabrykę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi