peugeot206.88 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Witam , z racji iż posiadam pomieszczenie gospodarcze 24m2 chciałbym je zimą jakoś lub czymś ogrzać , nie raz ma się chęć podłubać czy coś zrobić itp itd . Czym wy ogrzewacie swoje pomieszczenie ? myślałem nad piecem na olej przepracowany lecz to jest nielegalne i zanieczyszczam środowisko, dmuchawa ? też nie zabardzo , a co powiecie o tym ? zda egzamin? nie trzeba nic rozpalać srać się itp , włączam i grzeje , ale czy ogrzeje to 24m2 ? co to wg jest ? pierwszy raz z tym się spotykam . http://allegro.pl/tanie-ogrzewanie-magazynu-warsztatu-promiennik-ir-i6385653894.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1965 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Dla mnie to wynalazek , jeżeli to ma grzać to za dużo o tym piszą , nic nowego a do tego drogi. Ja bym nie wydziwiał , jak ma być tanio ( w zakupie ) , bo ten wynalazek też ma 2000w , to bym kupił dwa zwykłe grzejniki olejowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Myślałem o czymś takim , co prawda kiedyś to miałem i zero dymku http://allegro.pl/palnik-na-olej-zuzyty-przepracowany-nowa-konstruk-i6396155667.html#thumb/7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Dla mnie to wynalazek , jeżeli to ma grzać to za dużo o tym piszą , nic nowego a do tego drogi. Ja bym nie wydziwiał , jak ma być tanio ( w zakupie ) , bo ten wynalazek też ma 2000w , to bym kupił dwa zwykłe grzejniki olejowe . Nie jest to żaden "wynalazek". System ten,jest od dawna stosowany, np w kościołach czy w przemyśle, do ogrzania miejscowego np stanowiska pracy. Działa to coś na zasadzie, wokół w pomieszczeniu jest zimno, a Ty czujesz na sobie ciepło. Co do kosztów używania, nie wiem, nigdy bliższej styczności z tym systemem nie miałem. Nie wiem ile chcesz grzać, ile godzin na dobę. Osobiście skłaniałbym się ku elektrycznej dmuchawie. Wchodzisz, włączasz, chwila i jest ciepło. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Jaka dmuchawa ? licze że nie raz przyjdzie to ogrzewać od 4-6 godzin , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi