lukaszc2 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mam pytanie odnośnie „daszku-obudowy” wyświetlacza od radia a mianowicie jak jest poniżej 15 stopni lub pochodzi dłużej klimatyzacja w czasie pokonywania nawet niewielkich nierówności dochodzą z tego daszku dziwne odgłosy pukania (trzeszczenia) dodam tylko że jak jest ciepło takie rzeczy nie mają miejsca. Czym to może być spowodowane i co na to można poradzić. Dziękuję za ewentualne odpowiedźi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Prawie sam sobie odpowiedziałeś... Niska temperatura plastik twardy i sztywny, więc skrzypi. Wyższa temperatura plastik bardziej miękki i elastyczny, więc elementy lepiej współpracują ze sobą i nie skrzypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Najbardziej skrzypią same zatrzaski/zaczepy. Ja przy okazji demontazu tegoz daszka i elementu za nim, popodklejałem wszystkie współpracujące ze sobą plastiki cienką izolacją materiałową. Jako, że miałem wszystko luzem w rękach i mogłem powyginać elementy nieco względem siebie, zauważyłem, że właśnie zaczepy dają największe efekty dźwiękowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witam. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zbulwersowany sprawa trzeszczenia popołudniu zdjąłem ten daszek i miejsca jego styku z deska rozdzielczą obkleiłem taśmą welurową, którą kiedyś kupiłem (link poniżej do aukcji z taśmą). Zrobiłem test na drodze na której mi zawsze pukało i na razie nic nie słyszę fakt że padał deszcz i może on zagłuszył pukanie tak czy tak na 100% odpowiem jutro ale wydaje się że jest ok. http://www.allegro.pl/item345066087__tasma...o_polecam_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 O właśnie o takiej taśmie i ja pisałem. Z tym, ze ja kupiłem ją za 2,5zł do celów własnie wyciszeniowych. Miałem wyciszać MI a przydała sie w MII :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Taśma na pewno troszkę pomogła ale jakieś trzaski występowały dalej walcząc z tematem postanowiłem (tu wolno się śmiać bo sam się śmiałem) potraktować te zatrzaski, spinki w tym daszku WD-40 i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu nastała długo oczekiwana ciszaaaaaaaa aż chce się jeździć. (edytowane 4 maja 2008 o godzinie 13.05) Poddaje się WD-40 pomógł na chwile znowu zaczeły się trzaski sam już nie wiem co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Odpowiedz jest prosta słuchaj głosniej radja )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Na to trzeszczenie znalazłem zgoła inną metodę. Jak mi zaczynają dokuczać, przesiadam się do Fiata Pandy. Po jednej jeździe do pracy i z powrotem, te trzaski w megance przestają mi na jakiś czas przeszkadzać. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łobuz Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 hej.coś nie za bardzo zrozumiałem.!coś musi byc luzne!nie mozna tego dokrecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Kolego łobuz, tam nie ma co dokręcać. Albo zrobisz tak jak Ci radzą koledzy, albo musisz się do trzaskania przyzwyczaić. Megane to nie jest starszy VW (o którym pisałeś w shoutboxie) i do jej budowy użyto trochę więcej narzędzi niż młotek i śrubokręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 im częściej to będziecie rozkręcać, wyciągać i wkładać to będzie trzeszczało coraz mocniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łobuz Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 dzięki!!!!juz coś więcej wiem na ten temat!!!!myślałem ze 4 letnie auto jest prawie idealne-ale to nie ta marka!!!!!!!!! :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 kup sobie volfzdzwagena gulfa piątke tam nie uświadczysz zapewne trzasków Zachęcam do: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=8107 lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi