damian171 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Witam. Męczę się już długo ze swoim autem. Problem zaczął się latem ale doskwiera coraz bardzie wraz ze spadkiem temperatur. Na zimnym silniku auto ciężko pali, po odpaleniu z chmura jasnego dymu z tłumika, silnik chodzi ciężko przez 2-3min. Na ciepłym pali bez problemu i pracuje idealnie nic nie dymi. Wymieniłem już filtr paliwa, wtryski, czujnik temperatury, przekaźnik świec, dodam iż ciśnienie paliwa po podłączeniu komputera mechanik mówił że jest ok. Proszę o jakieś porady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 a świece żarowe sprawdziłeś? Skoro ciężko zapala jak jest chłodno to może dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian171 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 tak świece są ok były sprawdzone Dodano: 30 wrz 2016 - 14:05 temperatura nie była niższa chyba jak 8stopnie to nie wiem czy one w ogóle powinny grzać w takich temperaturach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 świece zawsze grzeją, kwestia czasu. Po zapaleniu nawet działają przez jakiś czas właśnie po to żeby wyrównać prace zimnego diesla. Jeśli świece OK to może przekaźnik? może prądu nie dostają? Kiedy w Clio miałam 3 świece spalone to właśnie wtedy kręcił dłużej (chwile) i dym szedł trochę po odpaleniu na zimnym Paliwo się nie cofa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian171 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Paliwo się nie cofa bo ewidentnie jak kręci to go zalewa stąd dym i zapach ropy po odpaleniu. Jak pisałem przekaźnik nowy, prąd na świecach jest. Dodano: 30 wrz 2016 - 15:12 a po odpaleniu dymu jest bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi