darek-jas Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam Proszę o uwagi do kodu błędu 01361220 - nieznany kod taki komunikat wykrył po podłączeniu do kompa. 4 miesiące temu wymieniałem sondę za katalizatorem, wyświetlał się komunikat SKONTROLUJ UKŁAD WYDECHOWY. od razu i do tej pory jest po problemie, ale zauważyłem zwiększone zużycie paliwa, (może nie wiem tego do końca OBSERWUJE NADAL) w mieście pali ok 9 nawet do 11 l. Komp wykazał jeszcze przy diagnostyce ogrzewanie sondy przed katalizat. 83% a za 100% Dopiero przy przegazowaniu ogrzewanie wzrosło do 100% na obydwóch sondach. napięcie sond przed katalizatorem na obrotach jałowych ok. 600mV a za katalizatorem ok. 97mV i rośnie/maleje też do 500-600mV Może ma to wpływ na kod błędu, i co to za kod? Czy trzeba wymieniać sondy parami za i przed katalizatorem. Ja wymieniłem za katalizat. wtyk sondy i sonda była identycznie podobna do oryginału. Czyt to ma wpływ na ten błąd i spalanie, a może spalanie jest OK? W załączniku foto stara sonda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi