iciek Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Witam Proszę o pomoc w doborze wałka rozrządu. Posiadam megane scenic 1997 1.6 90 KM. I mam okazję kupić wałek z silnika o oznaczeniu k7m ale nie wiadomo dokładnie jakim. I teraz jeśli ja przykładowo posiadam K7M 702, a wałek będzie pochodził z K7A 720 będzie ten wałek mi pasował? Edytowane 27 Listopada 2016 przez iciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Nie ma silnika z oznaczeniem K7a. W Megane/Scenic były silniki - K7J Jednostka 1,6 8V - 90 KM - K4M jednostka 1,6 16V -105 KM - K4J jednostka 1,4 16V - 90 KM Proponuję dokładnie odczytać to co jest na tabliczce znamionowej zamontowanej na silniku. Prawdopodobnie masz silnik K7M A702 lub A703. Tak w ogóle po co chcesz kupić ten wałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iciek Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Przepraszam dokładnie machłem się mam K7M pomyłka. Bo mam silnik po wymianie uszczelki i zrobionej głowicy i ustawieniu luzu a zawory walą jak w dizlu i mechanik powiedział że wałek ma krzywki wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Porównał bym nr OM wałka dla obu silników. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że będą identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iciek Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 niby ten z 720 jest z końcówką 0 ten 702 jest z końcówką 1. Ale mi chodzi żeby ktoś kumaty utwierdził mnie w tym żę ten wałek mi się spasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Te silniki były swego czasu dość popularne, poszukał bym po szrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iciek Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dzwoniłem na szrotach kapelusz właśnie. Może ktoś się utwierdzi że ten wałek mi się spasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi