markis80 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam Mam dziwny objaw jak ruszam autem i się lekko przydusi to dochodzą odgłosy jak klekotania, stukania. Wydech sprawdziłem nic tam nie lata, osłona termiczna jest sztywno zamocowana. Zastanawiam się czy któraś z poduszek nie padła bo niekiedy na wolnych obrotach lekko czuć drgania na fotelu. Może ktoś umieści filmik jak rusza się silnik bo u mnie mogę nim poruszać około 1.5-2cm. Jeden mechanik twierdzi że ten typ tak ma a drugi że wymieniać komplet poduszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Sprawdź katalizator czy nie jest wysypany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Organoleptycznie, złap oburącz katalizator wykonując szybkie acz energiczne ruchy w poprzek układu wydechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A zna ktoś numery oryginałów poduszek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Pierw zlokalizuj przyczynę , a potem wymieniaj część. Posprawdzaj poduszki na silniku i skrzyni. W Picasso część poduszki silnika mi się urwała i utkwiła w zakresie jej pracy. Tłukło i tłukło, niby wszystko w porządku a hałasuje. Dokładna diagnoza to połowa naprawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) No i problem jest z diagnozą, jedni że do wymiany drudzy że nie. Do ASO dzwoniłem za samo sprawdzenie 200zl to wolę już w ciemno wymienić te poduszki. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez markis80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi