toudi158 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam, Czy jesteście w posiadaniu poradnika jak podłączyć się do Renault Megane III i co jest potrzebne? Jestem w posiadaniu programu Renault - CAN Clip V157 04.2016 Multilanguage - co jeszcze jest mi potrzebne żeby móc odczytać błąd z Megi, ewentulanie go skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Przyłączam się do pytania powyżej. Jaki kabelek jest potrzebny ? Jakieś specjalne cudo do Renault ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Program to za mało jeszcze sam Clip i kabelek potrzebny.To wszystko jest w komplecie jak kupujesz. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez marekwodniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 To mój pierwszy kontakt z wyrobem francuskim... W niemieckich jest łatwo: program plus kabelek z allegro = sukces. Czy to grupa VW, czy BMW zasada zawsze ta sama. Nawet dla grupy Hyundai/KIA udaje sie taka sztuka jak powyżej... Rozumiem,, że tutaj nie da się tak zrobić <_< Czyli do diagnostyki pozostaje jedynie ELM327 ? Nie warto ściągać programu CLIP bo i tak się nie da go zainstalować na kompie i kabelkiem z allegro załatwić diagnostykę ? Żal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Oczywiście, że można kupić: http://allegro.pl/diagnostyka-silnika-i-elektroniki-interfejsy-diagnostyczne-28413?id=28413&order=d&string=clip+renault&bmatch=base-relevance-floki-5-aut-1-5-1025 Są to chińskie zabawki (podróbki) ale podobno działa. ElM327 może odczytać parametry pracy silnika oraz błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dzięki za info Ale jak dla mnie ( amatora ), to na razie wystarczy ELM327. Do podstawowej diagnostyki się nadaje i nawet nieźle raportuje ewentualne błędy ( pcmscan ) Czyli z CLIPem, ja przynajmniej, daję sobie spokój. Nie będę inwestował nawet 6 stów dla kilkukrotnego użycia do czegoś co mogę zrobić za pomocą ELM Ech, a chciałoby się tak jak w BMW ( INPA + kabelek za 5 dych )... to dla mnie ideał niedościgniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi