Wino Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Mam pytanie czy silnik od Scenica 1.9 DTI będzie dobrze pracował na opale i czy mu to nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 o czym Ty człowieku mówisz ? To na kiepskiej ropie jeździć nie chce a ty o opale ??? :-/ , tzn pojeździ ale nie długo a o pompowtryski zapytaj w ASO a konkretnie przynajmniej o cene głównego-sterującego. To nie stary dobry Opel czy VW który przetrawi wszystko i conajwyżej sie mu frytkami odbije po kujawskim ale auto na wysokociśnieniowych pompkach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Wino, juz zapytales gdzieindziej o opal... wiec nie rob nowych tematow, zwlaszcza ze tam dostales juz pare odpowiedzi i pewnie nie jedna jeszcze wpadnie. albo tam ucinasz temat, albo ten zamykam. bo tak to bedzie jedna rozmowa w pietnastu pokojach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 na 1.9 dti pojedzie na opale spokojnie, a czy się nie uszkodzi to na zwykłej ON tez się może uszkodzić, bo jakość paliwa w naszym kraju jest tragiczna... ja jeździłem nawet na letniej ropie w mrozy po -20 - ciężko odpalał i troche dymił na początku ale szedł, teraz już jednak leję tylko ON na stacjach i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewW Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) dTi powinien spokojnie hulać. Tam nie ma ani pompowtrysków, ani wysokociśnieniowej pompy. O pompowtryskach w Renault nie słyszałem (w VW owszem), a Common Rail to w dCi. Edytowane 29 Lutego 2012 przez AndrewW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Auto mieści się po mieście w niecałych 7 litrach a wy chcecie opał lać mam nadzieję, że Inspekcja zacznie eliminować takie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ostatnio opał potrafił być lepszej jakości niż ON z dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi