faraon1 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam, zastanawiam się nad kupnem nowej Meganki jak w tytule- sedan, Megane Sedan Expression 1.6 16V 110 Wybrana konfiguracja : ESP, RODZAJ PALIWA : Benzyna Expression 1.6 16V 110 - Kolory Jasny Beż 1 850,00 PLN tapicerka beżowa Karma 0,00 PLN Tonacja ciemnografitowa - Opcje karta Renault Hands Free 500,00 PLN system ESP z funkcją zapobiegającą poślizgowi kół ASR 1 200,00 PLN czujnik cofania 1 300,00 PLN koło zapasowe 200,00 PLN lampki oświetlające podłogę po otwarciu drzwi 0,00 PLN lusterka elektryczne zewnętrzne składane 500,00 PLN Cena całkowita brutto 71 450,00 PLN Seryjne elementy wyposażenia WYGLĄD ZEWNĘTRZNY - felgi stalowe 15 cali WYGLĄD WNĘTRZA I KOMFORT - tapicerka beżowa Karma - elektrycznie podnoszone szyby tylne z włącznikiem impulsowym - skórzana kierownica SYSTEMY ZABEZPIECZEŃ - centralny zamek - ABS BEZPIECZEŃSTWO CZYNNE I BIERNE - 3 wsuwane zagłówki z tyłu z regulacją wysokości - poduszki boczne z przodu + poduszki kurtynowe - ABS + EBV - poduszka powietrzna czołowa kierowcy i pasażera - system Isofix PROWADZENIE POJAZDU - wyświetlacz komunikatów w języku polskim - skrzynia biegów (5) manualna WIDOCZNOŚĆ I OŚWIETLENIE - elektrycznie podnoszone szyby przednie z włącznikiem impulsowym - przyciemniane szyby - czujnik deszczu + automatyczne włączanie świateł mijania - żaluzje przeciwsłoneczne na bocznych i tylnych szybach - reflektory przeciwmgłowe OGRZEWANIE I WENTYLACJA - klimatyzacja automatyczna FOTELE - tylna kanapa składana w układzie 1/3-2/3 SYSTEMY AUDIO - radio 4x15W mono CD, MP3 (wyświetlacz wbudowany) Specyfikacja techniczna Wersja Liczba drzwi 4 Typ nadwozia Sedan Typ techniczny typ techniczny LM1R0H Ilość miejsc siedzących 5 Silnik Typ silnika K4M 812 Pojemność skokowa (cm3) 1598 Ilość cylindrów 4 Ilość zaworów 16 Moc maksymalna kW CEE 82 (112) Maksymalny moment obrotowy Nm (m.kg) 151 Typ wtrysku paliwa Wielopunktowy Rodzaj paliwa Benzyna Koła i ogumienie Ogumienie 195/65 R 15 Układ napędowy Typ skrzyni biegów Przedni Skrzynia biegów Ilość biegów 5 Osiągi Prędkość maksymalna (km/h) 193 0-100 km/h (s) 11,1 Zużycie paliwa Emisja spalin CO2 (g/km) 163 Cykl miejski (l/100 km) 8,8 Cykl pozamiejski (l/100 km) 5,7 Cykl mieszany (l/100 km) 6,8 Pojemność (l) Pojemność zbiornika paliwa (l) 60 Pojemność (m3/dm3) Pojemność przestrzeni bagażowej min. (dm3) 520 Masa (kg) Masa własna pojazdu 1200 Dopuszczalna masa całkowita 1750 Ładowność 430 Wymiary Długość całkowita 4498 Szerokość całkowita z lusterkami zewnętrznymi 2026 Wysokość pojazdu pustego 1460 Prześwit pojazdu załadowanego 120 za cenę 64 tys. zł co powiecie jeżdżący na Reniach ? warto ? czy za te kasiore szukać innej bryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Autko fajne szkoda, że benzyna ;-) Według mnie lepiej kupić rocznego/dwuletniego - przy nowym po roku dostajesz po d..., tak traci na wartości, szczególnie te bogato wyposażone. Chyba, że nie masz problemu z gotówką to zawsze fajnie mieć autko od nowości. Za 50k kupisz diesla 1.5DCI 2007 z przebiegiem 14k np. taki <kliknij> i masz 14k w kieszeni na jakiś ścigacz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon1 Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 powiem szczerze, że biorę benzynę, bo jeżdżę około 10-12 tys km rocznie, więc przez "pierwsze 10 lat" będzie dopiero dobrze "dotarte" :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norek01 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Do 30.06 jest fajna promocja 12% opustu na każdy model , wystarczy mieć konto i kartę płatniczą ING. Nawiasem mówiąc mam identyczne autko jedyny "minus" to jasna tapicerka jak się troszeczkę przykurzy i spadnie kropla deszczu przy otwieraniu drzwi zaraz plama i trzeba czyścić pianką. Przy Eco Drive spala na trasie 5,8 do 6,4 l/100 miasto 8,3. Jak ci się nie śpieszy z zakupem to umów się z Koncesjonerem Renault , żeby zamówił autko pod twoją konfigurację jako prezentacyjne . Pojeździ parę miesięcy odkupisz od niego i rabat w takim przypadku jeszcze większy . Ja tak zrobiłem zamówienie Wrzesień 07 odbiór Luty 08,przejachane 9500 km rabat bardzo znaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Czy to auto jest fabrycznie nowe ? Skąd rabat 7,5 tys ? Powiem tak - sam mam auto z tym silnikiem i nie można mieć zastrzeżeń. Oczywiście poza tym, że moje to rocznik 2004 i ma parę wad fabrycznych, których w późniejszych rocznikach chyba już nie ma. Dla zakładanych przebiegów nie ma lepszego wyboru. Tyle, że jest już za dużo "bajerów" w specyfikacji (Handsfree, automatyczna klimatyzacja itp) a stara zasada mówi że im więcej czegoś jest, tym częściej się to psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon1 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ja te Renie właśnie dopiero zamawiam i dlatego pytam czy warto? właśnie się tak zastanawiam jak to Hands Free działa? co się dzieje jak np bateria siada w karcie? coś nie tak z elektroniką? czy to się nie psuje? jak się wtedy wsiada do autka jak nie ma zamków? tylko na lawetę i do serwisu? kto użytkuje to HF, niech coś podpowie . Pozdrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 W karcie masz schowany specjalny kluczyk, w klamce schowany zamek. W razie problemów z kartą awaryjnie otwierasz auto ze zwykłego kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon1 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 dzięki, czyli nie jest tak źle jak myślałem . Dużo czytałem na temat biegu wstecznego,że nie wchodzi często? ale to chyba nie w tych rocznikach? że czujnik cofania też kiepsko działa...?. Pozdrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Nie wiem, moje autko ma już 5 lat i czasem coś się w nim psuje, ale skoro kupujesz nowe, to zawsze masz je na gwarancji, także takimi rzeczami bym się nie przejmował - ogólnie polecam, mnie się jeździ bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon1 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 a dzisiaj w Arkadi w Wawie widziałem Renie w przelocie, ale takiego modelu, nazwy nigdzie w salonie ani na stronie Renault nie widzialem? nie wiem co to było? coś nowego w stylu minivan...?. Pozdrawiam. edit by bronius: pewnie coś takiego: RENAULT AVANTIME (2001-2003) [ Dodano: 2008-05-19, 15:00 ] To nie to autko co dodał admin na mój wpis, to była nówka, jeszcze nikt nie zna ceny ani kiedy będzie w sprzedaży w Renault... chyba na literkę O... :-> Renia zamówiona, robi się w Turcji, ma być na lipiec, dołożyłem alu felgi 16", czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi