yagut Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam moze sie powtorze ze tematem ale mam pytanko bo jak juz wspominalem jestem nowym posiadaczem Megane I z 2000r 1.4 95KM z klimka, i w zwiazku z tym mam pytanie czy spalanie na poziomie 8-9l w cyklu miejskim to taki standart do ktorego nalezy sie przyzwyczaic?? Z gory dzieki za odp Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Spalanie w mieście na poziomie 8-9l nie wydaje mi się czymś nadzwyczajnym. Mam wersję 75KM bez klimy i w trasie jadąc 100-110 km/h moja Megi spala w granicach 6,5l. Weź pod uwagę specyfikę jazdy w mieście, mocniejszy silnik i klimę i te 8-9 litrów powinno wyjść bez żadnego ale I jest jeszcze jedna rzecz wpływająca na spalanie - jak ciężką masz nogę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Jest jeden wielki temat TUTAJ , który już wyczerpał, chyba wszytkie możliwości. Generalnie spali co do kropelki - tyle ile mu się wleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi