marionek84 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. W megance 96 mam luz na półośce prawej tj. od strony pasażera. Przy dodawaniu gazu słychać metaliczny dżwięk i lekko drży dzwignia zmiany biegów. Czy juz natychmiast muszę wymienić półośkę i czy całość czy tylko prawą stronę? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 To wcale nie musi być półośka - w jakim stanie masz hamulce, gumy wachacza stabilizatora? Jeżeli by sie okazało że to ona to wymieniasz tylko prawą, ale u mnie np półośka jest zespolona z przegubem i koszt zabawy to 315+ 80 za wymiane (w przypadku lewej) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marionek84 Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Właśnie wróciłem od mechanika. Prawa ośka ma luzy. Lewa w porządku. Gumy również mam do wymiany. Hamulce kilka dni temu robiłem. Nio i poduszki też w porządku. Stawiam więc że ten dżwięk powoduje półośka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Jeżeli gumy masz do wymiany to zacznij jednak od nich - one są specjalistami od wydawania dziwnych dźwięków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marionek84 Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Ta półośka też mnie niepokoi. Gdy ręką sie nią porusza to strasznie halasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 no niedziwne przecież zapięta jest w mechanizm różnicowy w skrzyni wiec przy ruchu porusza wszystkim co akurat jest zapięte, moja nowa też tak ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi