mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam dzisiaj dostałem od straży miejskiej listem poleconym pamiątkę :) fotka auta i przekroczenie o 20km/h. Mam się zgłośić w celu wyjaśnienia. Chciałem was zapytać jakie oni mają prawa, czy mogą mi dać punkty i wogóle ile mnie mogą za to skasować :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 20 kilometerków no cóż zakończy sie na mandacie 100 do 200 złoty i niestety 4 punkty karne, jak będziesz grzeczny i uprzejmy to przynajmniej kwotowo możesz zaoszczędzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Znasz może jakąś stronke, żeby poczytać o prawach bo ja szukam i same starocie z przed dwóch lat. Kase to wiadomo ale żeby mi jakiś matoł ze straży miejsiej punkty dawał to już jes chore :-/ nienormalny kraj i tyle :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Poczytaj sobie to, ale nie nastawiaj sie bojowo :) http://washko.wordpress.com/2007/02/09/upr...jskiej-mandaty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Kase to wiadomo ale żeby mi jakiś matoł ze straży miejsiej punkty dawał to już jes chorePunkty dostaje się za coś, a nie od kogoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 mobil448, jeżeli jechałeś za szybko,to kto tu jest matołem... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Kase to wiadomo ale żeby mi jakiś matoł ze straży miejsiej punkty dawał to już jes chorePunkty dostaje się za coś, a nie od kogoś... ale moim zdanie od tego jest policja a nie darmozjady miejskieByło 40km/h miałem 60km/h próbowałeś kiedyś dłuższy czas w ruchu na "fajnej drodze" jechać 40km/h?" polecam spróbuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 mobil448, uwierz,probowałem i nawet nieżle mi to wychodziło.A jak zatrzyma Cię Straż Graniczna i wlepi Ci mandat to też będziesz sie żalił??? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Panowie wyścigi kto ma dłuższy-krótszy.. prędkościomierz zostawmy w spokoju. Kolega dostał mandat i nie jest z tego powodu szczęśliwy (kto by był :) ), a jeżeli Ty nigdy ale to nigdy nie przektoczyłeś predkości to zaczne sie zwracać do Ciebie per Pan jako moją oznakę szacunku dla Ciebie :) Mnie też wkurza że straż miejska nie potrafi sie zająć pajacami parkującymi na pasach i w innych niebezpiecznych miejscach tylko idzie na łatwizne i fotoradarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 pewnie,ze zdarza mi sie za szybko jechac :) ale jezeli sie jezdzi za szybko to trzeba z pokora przyjmowac mandaty i winic tylko siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ja uważam że to chamstwo pstrykać fotki z za drzew i to w miejscu gdzie jest ograniczenie do 40km/h czemu nie dają fotoradara w miejscu gdzie jest na przykład dozwolone 100km/h proste bo wiedzą, że nie zarobią :) trudno nie ma co rozpaczać zapłaci się i tyle jedyny wniosek jaki z tego wyciągne to to, że w przyszłym tygodniu jade kupić cb radio żeby się strzec przed takimi niepowiem jakimi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja uważam akurat że fotoradary powinny być wszędzie. Najlepszy przykład warszawa i trasa łazienkowska - podnieśli ograniczenie do 80km/h (z 60/70) i postawili fotoradar. Dla mnie super rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 no mi strzeliło wczoraj jak jechałem na uczelnie :-/ troche sie wkurzyłem bo normalnie jak jade do szkoły z rana to jade duzo szybciej (nie będe mówił ile) a wczoraj było 90km/h-delikatnie, długa prosta, brak skrzyżowań na odcinku 2 km, 3 pasy ruchu, nowa nawierzchnia (ul jagiellońska od Grota do Starzyniaka) ......strazaki kupili sobie nowy sprzet w Wawie- peugeota partnera (biały) z wbudowana UKRYTA/ZINTEGROWANĄ aparatura pod kratka wlotu powietrza/zderzakiem.widziałem ich jak stali na przystanku, ale nie było trójnogu to nie zwoljiłem a wiedziałem że w Wawie nie mają jeszcze sprzetu om którym wspomniałem (jest juz w wielu miastach ale w Wawie nie mieli do tej pory) .jak widac niezupdatowana wiedza sporo kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 w przyszłym tygodniu jade kupić cb radio na temat fotopstryków nie zawsze się dowiesz z CB radia zwłaszcza tych wkładanych do puszek na masztach już prędzej powiedzą Ci mobilki o takim na trzech nogach bo jest on bardziej widoczny natomiast o suszarkach wiesz prawie zawsze. Te na masztach dają o sobie znać tylko w momencie błysku i to nie zawsze taki fakt zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 na temat fotopstryków nie zawsze się dowiesz z CB radia zwłaszcza tych wkładanych do puszek na masztach przed tymi puszkami to zawsze zwalniam są tabliczki informacyjne kilkanaście metrów przed :) teraz jak się popatrze to co drugie auto ma CB jeszcze ze 2 lata temu tego nie było, chyba jest to taki odwet właśnie na cwaniaczków z ukrytymi fotoradarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi