Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

fotoradar straży miejskiej

mobil448

Rekomendowane odpowiedzi

mnie zastanawia karnosc naszych poludniowych sasiadow.Co tydzien jezdze do Wiednia i z powrotem i wierzcie mi jezeli stoi ograniczenia do 50 to wszyscy jada piecdzesiatka,jezeli ktos goni szybciej to wiadomo jakiej jest nacji :) U nas na drogach sciga sie kazdy z kazdym,jestesmy strasznie niezdyscyplinowani na drodze.Nie przekonuje mnie tlumaczenie sie stanem polskich drog :) mamy gdzies to we krwi,ten ciagly bunt ulanska fantazje.Wlasnie przez takiego matola bede mial operacje kregoslupa,tez mu sie zdawalo,ze jest dobrym kierowca i w d.... mial przepisy :cry: Wybaczcie ten maly OT ale jestem wsciekly

tak bo od niedawna wszedł taki przepis.Denerwuje mnie tylko ze ze straży miejskiej zrobili druga policje a teraz oni zamiast dawac mandaty za to ze za przeproszeniem pies sie na trawniku załatwil to jezdza i szpanuja fotoradarami

Hmm... Przepisy drogowe wymyslono dla poprawy bezpieczenstwa pieszych i kierowcow. Ich przestrzeganie pomaga. Jezeli lamiesz przepisy, sam swiadomie sie narazasz na mandat i punkty. Wiec nie miej pretensji Mobil448 do Pacholkow miejskich tylko do siebie. Jadac szybciej wbrew pozorom nie zawsze bedziesz szybciej u celu podrozy.

Pozdrawiam

idź jak wzywają, wal skruchę będzie mniej bolało, ja nie miałem takiej możliwości ( 350 km od domy ) zapłaciłem 230 zł i 6 punktów - 40/62 km/h. Najciekawsze było że na pismie które dostałem było napisane że zdjęcie "jest dowodem popełnienia wykroczenia" - zapytałem jakiego wykroczenia? bo na zdjeciu był samochód i ja żadnego znaku w tle nie było ( ograniczającego prędkość ).

Adam68, masz racje co do słuszności przepisów i ich przestrzegania ale mnie też denerwuje fakt że straż miejska zajeła sie najprzyjemniejszą częścią pracy policji i zapomnieli po co tak naprawde są. I jeżeli mają to robić to po co wyodrębniać odrębna służbe, wolałbym żeby w policji był wydział zajmujący sie wyłącznie mandatami.

a co powiecie na to:)wyrok z sądu grodzkiego również przekroczenie o 20 km przed Częstochową 4 punkty i 200zł wyrok po roku i 4 miesiącach bo się przemeldowałem a panom strażnikom nawet się sprawdzać nie chciało,mało tego samochód był sprzedany 3 tygodnie wcześniej i już wyrejestrowany prze zemnie w wydziale komunikacji,żadnych wezwań,powiadomień a wyrok wiedzieli gdzie przesłać.parodia polskiego prawa i pracy urzędników a ile moich nerw :-x

Nic jak tylko zasłonić tablice :)

ja natomiast wrocilem wczoraj z delegacji i mam wrazenie ze też mnie mogli uwiecznić na zdjeciu z raz albo 2...

ale nie o tym. Mialem taka rozkminke: czy radary działają tylko jak robią zdjecie 'en face'? czy jak np fotoradar jest odwrocony w druga strone to moze nas zmierzyc od tyłu? z tylu tez sa tablice, a fotoradary obejmuja 2 do 3 pasów jak np na katowickiej