waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 mnie zastanawia karnosc naszych poludniowych sasiadow.Co tydzien jezdze do Wiednia i z powrotem i wierzcie mi jezeli stoi ograniczenia do 50 to wszyscy jada piecdzesiatka,jezeli ktos goni szybciej to wiadomo jakiej jest nacji :) U nas na drogach sciga sie kazdy z kazdym,jestesmy strasznie niezdyscyplinowani na drodze.Nie przekonuje mnie tlumaczenie sie stanem polskich drog :) mamy gdzies to we krwi,ten ciagly bunt ulanska fantazje.Wlasnie przez takiego matola bede mial operacje kregoslupa,tez mu sie zdawalo,ze jest dobrym kierowca i w d.... mial przepisy :cry: Wybaczcie ten maly OT ale jestem wsciekly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 To jest raczej efekt zniesienia opłat i pozwoleń na CB. Moje CB o 2 lat lezy w pódełku i czeka na dobre czasy żeby wymienić w nim potencjometr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 cięcie Masz racje ale efekt "łapanek" czarnej, srebrnej vectry też zrobił swoje w tym kierunku :) Nie cytujemy posta w całości, pisząc bezpośrednio pod nim. Naruszasz regulamin. Przypomnij go sobie. :) - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 tych "lapanek" powinno byc 2razy wiecej,ale nie tylko za predkosc.Niestety nasza Policja tylko w tym sie specjalizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Mam pytanie. Czy nie jest to przypadkiem tak, że Straż Miejska/Wiejska/Gminna robi zdjecia wideorejestratorem, powiadamia kierowcę i przesyła zdjecia do Drogówki, która dopiero wystawia mandat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobil448 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 (..) [nie cytujemy posta gdy bezpośrednio pod nim odpowiadamy - bronius] Ja dostałem papierek ze zdjęciem wydrukowanym od straży miejskiej i do niech się mam zgłosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 tak bo od niedawna wszedł taki przepis.Denerwuje mnie tylko ze ze straży miejskiej zrobili druga policje a teraz oni zamiast dawac mandaty za to ze za przeproszeniem pies sie na trawniku załatwil to jezdza i szpanuja fotoradarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Hmm... Przepisy drogowe wymyslono dla poprawy bezpieczenstwa pieszych i kierowcow. Ich przestrzeganie pomaga. Jezeli lamiesz przepisy, sam swiadomie sie narazasz na mandat i punkty. Wiec nie miej pretensji Mobil448 do Pacholkow miejskich tylko do siebie. Jadac szybciej wbrew pozorom nie zawsze bedziesz szybciej u celu podrozy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 idź jak wzywają, wal skruchę będzie mniej bolało, ja nie miałem takiej możliwości ( 350 km od domy ) zapłaciłem 230 zł i 6 punktów - 40/62 km/h. Najciekawsze było że na pismie które dostałem było napisane że zdjęcie "jest dowodem popełnienia wykroczenia" - zapytałem jakiego wykroczenia? bo na zdjeciu był samochód i ja żadnego znaku w tle nie było ( ograniczającego prędkość ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Adam68, masz racje co do słuszności przepisów i ich przestrzegania ale mnie też denerwuje fakt że straż miejska zajeła sie najprzyjemniejszą częścią pracy policji i zapomnieli po co tak naprawde są. I jeżeli mają to robić to po co wyodrębniać odrębna służbe, wolałbym żeby w policji był wydział zajmujący sie wyłącznie mandatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1975 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 a co powiecie na to:)wyrok z sądu grodzkiego również przekroczenie o 20 km przed Częstochową 4 punkty i 200zł wyrok po roku i 4 miesiącach bo się przemeldowałem a panom strażnikom nawet się sprawdzać nie chciało,mało tego samochód był sprzedany 3 tygodnie wcześniej i już wyrejestrowany prze zemnie w wydziale komunikacji,żadnych wezwań,powiadomień a wyrok wiedzieli gdzie przesłać.parodia polskiego prawa i pracy urzędników a ile moich nerw :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Nic jak tylko zasłonić tablice :) ja natomiast wrocilem wczoraj z delegacji i mam wrazenie ze też mnie mogli uwiecznić na zdjeciu z raz albo 2... ale nie o tym. Mialem taka rozkminke: czy radary działają tylko jak robią zdjecie 'en face'? czy jak np fotoradar jest odwrocony w druga strone to moze nas zmierzyc od tyłu? z tylu tez sa tablice, a fotoradary obejmuja 2 do 3 pasów jak np na katowickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja dostałem zdjęcie zrobione z tyłu :shock: . Niestety, 4 pkt. i 150 zł w plecy :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Sprawa dyskusyjna. Właściciel nie musi być kierowcą. A wtedy sytuacja diametralnie się zmienia. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 ale musi wskazać kierującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi