kfadratowy Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Mam kilka pytan ktore mnie zastanawia, mianowicie: - dlaczego w niektorych meganach oznaczenie silnika na drzwiach jest na srebrnym, niektorych na bezowym a niektorych na czarnym tle [ i nie ma to zwiazku z kolorem auta] - dlaczego na niektorych dieslach jest tylko napis dci, a na innych pojemnosc + dci? - dlaczego na niektorych nie ma go wcale? - czy wszyscy maja na tylnej klapie napis "renault"? - a dlaczego ja go nie mam? - czy jest mozliwosc podniesienia samochodu [do gory na sprezynach czy czymkolwiek]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 - dlaczego na niektorych dieslach jest tylko napis dci, a na innych pojemnosc + dci? odpowiem ci , jeśli jest 1.5 dci to nie jest powód do dumy i raczej nie pisze jeśli jest 1.9 dci to pisze zawsze. dlaczego w niektorych meganach oznaczenie silnika na drzwiach jest na srebrnym, niektorych na bezowym a niektorych na czarnym tle [ i nie ma to zwiazku z kolorem auta] odpowiem ci, na srebrnym tle jest w Meg II wer II starsze mają na czarnej listwie. - czy wszyscy maja na tylnej klapie napis "renault"? - a dlaczego ja go nie mam? Spytaj sprzedającego co z napisem zrobił lakiernik. [ Dodano: 2008-06-06, 11:18 ] - czy jest mozliwosc podniesienia samochodu [do gory na sprezynach czy czymkolwiek]? Można zastosować utwardzenie zawieszenia by nie sadało tak ( najtaniej ) Można zmienić sprężyny ( niestety koszt spory ) Czy auto ci strasznie siada wraz z ładunkiem czy jest przyklejone cały czas ? Może ktoś coś tam już robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 - dlaczego w niektorych meganach oznaczenie silnika na drzwiach jest na srebrnym, niektorych na bezowym a niektorych na czarnym tle [ i nie ma to zwiazku z kolorem auta]Nie zgodzę się z Miszą.Ma to związek z wersją wyposażenia... W MII phI na czarnym tle było dla Authentique i Expression, zaś wyższe - Dynamique i Privilege - na srebrnym - dlaczego na niektorych nie ma go wcale? - czy wszyscy maja na tylnej klapie napis "renault"? - a dlaczego ja go nie mam? Wydaje mi się, że te elementy były w 100% sprzedanych w sieci Renault samochodów. Jeśli ich nie ma, to możliwe są różne warianty - najbardziej prawdopodobne : - kupujący samochód miał zachciankę, by R. nie reklamowała się na jego samochodzie :) - był jakiś wypadek i naprawiający ciął koszty - akcja tuningowa i elementy te komuś przeszkadzały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 nie widzialem jeszcze m2 ph1 z napisem renault na klapie. ph2 a i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 no wiec wlasnie... a jeszcze takie pytanie, po co sa te czerwone kwadraciki na predkosciomierzu? to jest wyznacznik najbardziej oszczednej jazdy? czy dynamicznej? bo w zadna strone to ani ekonomiczne ani dynamiczne ;] A po co ? - cały świat obniża samochody a po to ze mam droge taka jaka mam i niestety czesto mi "haczy" o rozne wesole wyboje, po kilku przejazdach juz stracilem oslone miski... nie chce tego podnosic o pol metra ale tak z 5 cm byloby milo. No i lubie walczyc ze swiatem ;] A co do emblematow to dzisiaj widzialem dwie ph I i jedna ph II bez napisu renault na tyle. Moze to tez ma jakis zwiazek z wyposazeniem czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 a jeszcze takie pytanie, po co sa te czerwone kwadraciki na predkosciomierzu?W maluchu kiedyś oznaczały prędkości dla poszczególnych biegów :)Ale w Renuśku - nie. Z uwagi na to, że oznaczono 30, 50, 90 i 130 km - służy to po prostu przypomnieniu o obowiązujących ograniczeniach prędkości. Standard francuski: 30 km/h strefy ruchu uspokojonego, 50 km/h obszary zabudowane, 90 km/h -ichniejsze drogi krajowe i 130 km/h - autostrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi