Marcin_Plichta Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 (edytowane) Witam. Pojawił mi się po trasie (ok.180km) dźwięk którego wcześniej nie bylo a mianowicie jakieś cykanie w okolicy kolektora wydechowego. Oleju nie ubyło, wszystko jest tak jak trzeba, auto idzie jak głupie i nie wyświetla żadnych kontrolek. Jedyne co mi przychodzi do głowy to albo zawór/y albo wydmuchało uszczelkę od kolektora. Co myślicie? Silnik F7R pozdrawiam, Marcin Edytowane 5 Maja 2018 przez Marcin_Plichta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 ten silnik ma hydrauliczne popychacze zaworowe? jeżeli tak to one mogą tak cykać, i częstotliwość cykania jest zmienna w zależności od obrotów silnika? Przerabiałem w lagunie, zbyt niski poziom oleju lub stary olej, dolanie tuż pod kreskę max zawsze pomagało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi