robert72 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Witam. Może ktoś spotkał się już z taki przypadkiem? tzn. autko scenic II kupiłem z Fracji mam radio oryginał. Po podłączeniu wyświetlacz nic nie pokazuje (powinien on żądać kod) pokazuje po prawej temp. i godzinę i właśnie ta godzina reaguje na przycisk zasilania radia. Podłączałem już radio kolegi z megane II i to samo!. Proszę o jakąś odpowiedź. Oczywiście wszystkie dane samochodu tzn. prędkość obroty itp. wyświetla tylko samego radia nie! Wyświetlacze też już podmieniałem i to samo. Pozdrawiam Robek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Może przewody masz uszkodzone od sterowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaisy Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 witam, czy udało ci się zdiagnozować problem i go rozwiązać? Ja również mam ten sam problem scenic II 2005 r. 1,9dci radio oryginalne gra lecz nic nie widać na wyświetlaczu tak samo jak również nie działa sterowanie z kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstorm Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 koledzy a macie nawigację z dużym ekranem czy tylko zwykły wyświetlacz i bez navi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur! Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 a może by zacząć od sprawdzenia bezpieczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam i dołączam do grona :evil: Megi II phI radio Carminat z navi mono. Nie mogę wpisać kodu radia. W pilocie przy kierownicy działa mi jedynie dolny przycisk pozwalający na przejście do kolejnej liczby. Na wyświetlaczu monochromatycznym pojawia się wszystko jak powinno po włączeniu radyjka.. napis CODE a potem 0000 i pipa. Mogę jedynie przechodzić na poszczególne cyfry ale nie mogę ich wpisać. Stało się to oczywiście po odpięciu aku. Bezpieczniki sprawdziłem jest ok. Ale w pilocie działa jeden z przycisków to raczej nie pilot jest felerny Co wy na to. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaisy Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Moja wersja jest bez nawigacji tj zwykły wyświetlacz. W załączeniu zdjęcia powyższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz8 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 robson73 cyfry zmieniasz na satelice tym okrągłym przyciskiem którym byś normalnie zmieniał stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Maz8 miałeś rację. Ja zamiast kręcić to wciskałem. Pewnie za niedługo urwałbym pilota. Radyjko działa i na duszy mi lżej. Dzięki bardzo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluza Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Proszę zebyś jeszcze tylko napisał, którym przyciskiem przeskakujemy do następnej cyfry(są 4 w kodzie a kręcąc satelitą zmieniam pierwszą) i którym przyciskiem akceptujemy na końcu wprowadzenie kodu. (W serwisie powiedzieli że kod wprowadza się pierwszymi czterema cyframi do wyboru stacji na radiu a zatwierdza przytrzymaniem "6" ale w carminacie to nie działa!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Kaluza nie wiem jak w sceniku - w meganie z monochromatycznym wyświetlaczem po wpisaniu kodu pilotem (nie znam innej możliwości) akceptujesz przyciskiem, którym przechodziłeś do kolejnej cyfry kodu. Dolny przycisk pilota z symbolem "entera". Przytrzymujesz go do usłyszenia sygnału dźwiękowego. I po kłopocie. Chyba, że....cóś nie halo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi