marsss Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Witam kolegów Z racji faktu iż od kilku dni męczę temat podłączenia się pod ECU w celu odczytania błędu , mam szybkie pytanie : Czy w tym modelu jestem skazany tylko i wyłącznie na CLIPa , czy też jednak jest możliwość połączenia się przez DDt2000 za pomocą ELM 327? Próbuję na wszystkie opisane sposoby i za sprawą samych niepowodzeń tracę już cierpliwość , więc może ktoś pomoże prowadząc krok po kroku albo mnie wyprowadzi z błędu że się da ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 DDT2000 nie współpracuje z ELM327 NIe wiem co chcesz zrobić i po co sie łączyć ale CLIP jest jedynym sensownym wyjściem obok ewentualnie MaxiEcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsss Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 9 godzin temu, TheOktik napisał: DDT2000 nie współpracuje z ELM327 Co masz na mysli pisząc że nie współpracuje? W ogóle z ELM327 czy konkretnie w tym modelu nieda się połączyć ze sterownikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 DDT2000 nie współpracuje. Dodatkowo nie używaj do tego auta interfejsów, po których będzie trzeba go ratować w najlepszym wypadku clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsss Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 No nie mam zamiaru jeśli on nie współpracuje , ale na innych forach znalazłem informacje że łączy się bez problemu , do tego producent MaxiEcu który jest opracowany na ELM327 zapewnia że jest kompatybilny z Renault Megane III Coupe , więc chce zweryfikować te informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 MaxiEcu zadziała. DDT2000 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi