kamil_f Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) Dzień dobry, mam prośbę do osób posiadających najlepiej silnik 1.5 dCi 106 KM, osprzęt wtryskowy Siemens/Continental o pomiar ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej - wartość od - do jak się zmienia. Pomiar na obrotach jałowych, wyłączone światła, radio i klimatyzacja, silnik zimny lub ciepły. Mam małe problemy z pracą silnika i nie podoba mi się ciśnienie na listwie, które skacze o 20 do 40 barów. Pozdrawiam, Kamil Edit: do pomiaru wystarczy najzwyklejszy ELM i OBD Scanner, nawet w darmowej wersji. Edytowane 30 Października 2019 przez kamil_f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
68bob24 Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Witam. Jak będę miał czas to sprawdzę u siebie. Kiedyś dawno sprawdzałem i już nie pamiętam ale wydaje mi się, że na wolnych obrotach to było około 300 bar. Odczytałem wartości programem maxecu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi