rafal221 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam. Mam Renault Megane Europa 98r 1.4. chciałbym się zapytać ile ten samochód ma KM? Pytam się dlatego, poniewaz samochód ten nie ma prawie wogóle przyśpieszenia. wogóle jeśli jadę drogą jednopasmową to boję sie wymijać jeśli coś przede mną jedzie 90-100km/h bo bardzo wolno zwieksza prędkość moje auto. Wogóle spalanie LPG w mieście to ok 10l - 11l na 100 km. Czy to normalne? Czy te samochody są takie mułowate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 masz 75 km ale to na Pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 rafal221, otwieramy dowód rejestracyjny odszukujemy liczbe w pozycji P.2 (w nowym dowodzie) i mnozymy ją przez współczynnik 1,36. Dzięki takiemu zabiegowi dowiesz sie ile auto miało koników kiedy było jeszcze na desce kreślarskiej. Ile ma teraz powie ci tylko hamownia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel71 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 P.2 też może wprowadzać w błąd, ja mam tam wbite 80 kW czyli było by około 108 KM, ciekawe bo mam 1.9 dTi silnik oznaczony FQ9 744 a on miał prawdopodobnie 80 ale KM właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiker Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja mam wbite 66KW (90 km) a auto ma 110 km wiec coś nie tak, kocham polskie urzędy. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Spiker, urzędy nie przykładają do tego zbytniej dokładności - bo najważniejsza wg nich jest pojemnośc od której ubezpieczyciel liczy polise. Pojemność masz wpisana dobrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olewojciech Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mi na silniku 1.6 pali właśnie gdzieś 10-11l gazu Na gazie ma czasami taki zamuł. Mam '90KM' teraz pewnie z 80 zostało ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 1,4 to 70 albo 75KM. Spalanie gazu w mieście w okolicy 10litrów jest prawidłowe. Broniuś dlaczego piszesz, że ma 75 ale na Pb. Wydawało mi się, że stereotyp mniejszej mocy na gazie już poszedł do lamusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwieprzu Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 mam pytanko mam renate 1,4 e E7J 75km i wydaje mi się że strasznie duzo pali bo aż 10 litór w mieście na 100km ile palą wasze renaty z tym silnikiem i jak można ograniczyć jej spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Też tak myślełem dopóki nie sprawdziłem spalania na trasie,które wyniosło jakieś 7,5l/100. Od tamtej pory nie przejmuję się spalaniem w mieście w okolicy 10l. Ponieważ mam instalację I genereacji to kombinowałem z dawką gazu. Na niewiele się to zdało. Brakowało mocy a groźba wypalenia zaworów odwiodła mnie od pomysłu ograniczania spalania. I tak ostatnio przy remoncie wymieniłem jeden zawór bo był wypalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi