888EX888 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 instalacja: stag 300, tomaseto (ten chyba do 120KM), valteki żółte czy jest jakas rożnica jaki filtr fazy lotnej założe?? musze wymienic i nie bardzo wiem na jaki jakie tam sa oryginalnie jakiej firmy w zestawach?? czy wystarczy aby srednica wlotu i wylotu gazu z filtra byly takie same czy firma i cos jeszcze maja jakies znaczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wystarczy jak znajdziesz filtr o odpowiedniej średnicy króćców. Najlepiej jak filtr ma dużą pojemność, czyli i wkład jest większy. Firma nie jest taka ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 888EX888, jak sie sam bierzesz za wymiane to pamiętaj także o tym małym filtrze przy reduktorze (przynajmniej u mnie takowy jest) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Piok jak on wygląda?? ja takiego nie znalazłem u siebie mam 2 filtry jeden w elektrozaworze fazy ciekłej i drugi fazy lotnej za reduktorem na wężu i wydaje mi sie ze to tyle acz kol wiek mogę sie mylić daj zdjęcia jak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Właśnie chodzi o ten na elektrozaworze, który jest zintegrowany z reduktorem Tomasetto Alaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 888EX888, tak jak pisze lewy pisałem o tym filtrze fazy ciekłej u mnie to takie małe toroidalne coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ten juz wymieniłem i teraz jeszcze musze wymienic fazy lotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 A ja jeszcze zapytam z innej beczki. Troche po czasie ale nie chce zakładać nowego wątku jak temat ten sam. Jest jakaś istotna różnica pomiędzy filtrami fazy lotnej aluminiowymi a z PCV? (po za tą oczywiście że z PCV trzeba częściej wymieniać). i pytanie nr 2. Mam u siebie taki filtr http://allegro.pl/filtr-fazy-lotnej-filgaz...1225659253.html można zmienic na jakiś lepszy czy w dalszym ciągu stosować tej samej firmy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 po za tą oczywiście że z PCV trzeba częściej wymieniaćA niby czemu? Przecież to tylko obudowa jest z innego materiału. Wewnątrz jest identyczny bibułowy wkład.Jeśli chcesz zmienić na lepszy. Nie ma przeciwwskazań. Może być np. Czaja FL02 lub FL03. Może być też poliestrowy Matrix. Czy warto? Na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 A trzeba regulować cokolwiek po wymianie samego filtra fazy lotnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Na ogół po wymianie któregokolwiek z filtrów nic nie trzeba regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi