ziolo Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Witam serdecznie. Chciałem zakupić nowe świece do mojej Megi. Znalazłem odpowiednie na stronie NGK. I w sumie nie ma znaczenie numer silnika (bo model to F3R) ale dalej są jeszcze różne numery. Na szczęście do wszystkich idą te same świece . Ale niech mi ktoś powie gdzie mogę znaleźć ten numer? Np: F3R 750 lub F3R 798? Świece NGK do Renault Megane Bo napis F3R znalazłem. Nie moge się tylko doszukać tego drugiego numeru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Jeśli dobrze rozumiem, to szukasz tego numeru w samochodzie a nie na stronie NGK. Przeczytaj numer silnika samochodu. Po F3R jest jrdna litera i potem trzycyfrowy numer. To właśnie on. PS. Litery po F3R nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Mam szukać tego numeru na silniku (bo tam napewno jest) czyw papierach? No bo w nowym dowodzie nie ma numerów silnika. Ale jakiś dokument z numerem silnika się dostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Obojętne czy nr silnika znajdziesz w papierach czy na bloku silnika. To przecież ten sam numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Wiem wiem. Muszę poszukać. Tylko jutro. Bo dziś po pracy to ledwie żyję [ Dodano: 2007-03-05, 23:15 ] Znalazłem ten numer na tabliczce przynitowanej do silnika. Mam 750. A czy ktoś może wie jaka jest różnica między tymi silnikami F3R 750, 751, 791, 796, 797, 798 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi